Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Tidligere FBI-sjef James Comey langer ut mot president Donald Trump i et tv-intervju med ABC News. Foto: Ralph Alswang/ABC via AP/NTB Scanpix
Tidligere FBI-sjef James Comey langer ut mot president Donald Trump i et tv-intervju med ABC News. Foto: Ralph Alswang/ABC via AP/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Comey: Trump er moralsk uskikket og en serieløgner

I et tv-intervju i forbindelse med sin nye bok serverer tidligere FBI-sjef James Comey kraftig kost i retning president Donald Trump.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Du kan ikke ha en president som ikke gjenspeiler verdiene jeg mener republikanere, demokrater og uavhengige verdsetter, sier Comey i et TV-intervju på ABC, ifølge The New York Times.

Avisen har fått tak i en gjengivelse av det fem timer lange intervjuet ABC sendte et utdrag av søndag kveld.

Blant andre karakteristikker sier Comey at Trump er «moralsk uskikket til å være president» og kaller ham for en serieløgner.

Comey sa også at han ikke kan utelukke muligheten for at Russland har inkriminerende opplysninger om presidenten.

- Jeg tror det er mulig. Jeg vet ikke, sa Comey ifølge Bloomberg.

Trump slår tilbake

Etter at utdrag fra Comeys nye bok ble offentliggjort, har Trump kalt Comey «svak», «en løgner» og «en slimål» som bør straffeforfølges.

I forkant av intervjuet kom Trump med denne karakteristikken av den tidligere FBI-sjefen han sparket i fjor vår:

– Sleipe James Comey, en mann som alltid kommer dårlig ut (han er ikke smart!), vil gå inn i historien som den VERSTE FBI-sjefen, med stor margin!

Presidenten mener Comeys nye bok lar mange viktige spørsmål stå ubesvart.

– Som hvorfor han røpet hemmeligstemplet informasjon (fengsel), hvorfor han løy for Kongressen (fengsel), skrev Trump på Twitter.(Vilkår)

James Comey Donald Trump Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.