Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Over tusen mennesker var til stede da kampanjen «Folkets stemme» offisielt ble startet i London søndag. Foto: Ben Stansall/AFP photo/NTB Scanpix
Over tusen mennesker var til stede da kampanjen «Folkets stemme» offisielt ble startet i London søndag. Foto: Ben Stansall/AFP photo/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Kampanje for ny brexit-avstemning i Storbritannia

Medlemmer fra alle de største britiske partiene deltar i en ny kampanje med krav om en ny folkeavstemning om brexit.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Over tusen mennesker var til stede da kampanjen «Folkets stemme» offisielt ble startet i London søndag.

Hovedkravet er en folkeavstemning om den endelige brexit-avtalen som forhandles fram av den britiske regjeringen og EU. Blir dette en realitet, vil den britiske befolkningen få en siste mulighet til å stanse brexit.

Denne muligheten vil i så fall komme på et tidspunkt hvor folk vil vite mye mer om hva brexit innebærer enn da de stemte i den første brexit-avstemningen i 2016.

- Noe annet enn de første tankene

– Det er en avstemning for å ratifisere den endelige avtalen. Det er noe annet enn de første tankene folk hadde da de kjøpte dette produktet, sier Lala Moran, som sitter i Parlamentet for Liberaldemokratene.

Medlemmer både fra Labour, De konservative og Liberaldemokratene deltar i den nye kampanjen. Om de klarer å overtale nok partifeller til at folkeavstemningen om brexit-avtalen blir en realitet, er høyst usikkert.(Vilkår)

Brexit EU Storbritannia Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.