Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
– Aksjen har gått over 40 prosent siden jeg kjøpte uten at oljeprisen har gått så mye, så det er naturlig å ta gevinst på vei oppover, sier First Generator-forvalter Martin Mølsæter Foto: Mikaela Berg
– Aksjen har gått over 40 prosent siden jeg kjøpte uten at oljeprisen har gått så mye, så det er naturlig å ta gevinst på vei oppover, sier First Generator-forvalter Martin Mølsæter Foto: Mikaela Berg les mer

Olje

Martin Mølsæter har solgt halvparten av DNO-aksjene

Forvalter Martin Mølsæter i First Generator har de siste fire ukene kvittet seg med 5,4 millioner DNO-aksjer. – Naturlig å ta gevinst på vei oppover, sier han.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Oljeselskapet DNO har lenge vært blant favorittaksjene til First Generator-forvalter Martin Mølsæter. Timingen har ikke alltid vært perfekt for Mølsæter, men de siste to månedene har First Generator tjent særdeles godt på DNO-investeringen.

Siden den foreløpige 2018-bunnen i midten av februar har DNO-aksjen steget mer enn 55 prosent. Avkastning hittil i år er på 48 prosent.

– Aksjen har gått over 40 prosent siden jeg kjøpte uten at oljeprisen har gått så mye, så det er naturlig å ta gevinst på vei oppover, sier Martin Mølsæter til DN.

Forrige uke solgte First Generator drøyt tre millioner DNO-aksjer til en verdi av rundt 41 millioner kroner. De siste fire ukene har fondet kvittet seg med over 5,4 millioner DNO-aksjer. Eksponeringen mot DNO er dermed halvert.

Papirgevinst på 36 millioner

En annen trofast DNO-aksjonær som har hatt grunn til å smile de siste månedene er radiograf og investor Ivar Arvid Molvær (64). Gjennom selskapet Stavern Helse og Forvaltning eier han åtte millioner DNO-aksjer, og er med dette en av de største privatinvestorene i oljeselskapet.

Siden midten av februar har Molværs DNO-investering blitt rundt 37 millioner kroner mer verd. Denne beregningen tar hensyn til at Molvær kjøpte to millioner aksjer i midten av mars, da aksjekursen allerede hadde steget over 20 prosent.

Radiograf Ivar Arvid Molvær var på begynnelsen av 2000-tallet med på å bygge opp Norges største private røntgenkonsern, Curato. Etter å ha solgt seg ut i 2007, satset Molvær for fullt som investor. Siden oppstarten i 2005 har investeringsselskapets hans hatt et samlet resultat før skatt på over 240 millioner kroner. Realiserte gevinster i DNO-aksjen er en viktig bidragsyter til dette.(Vilkår)

Martin Mølsæter DNO Ivar Arvid Molvær Stavern Helse Børs Olje
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.