Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Tyrkias utenriksminister stempler Emmanuel Macrons (bildet) utspill som uverdig. Foto: POOL/Reuters/NTB scanpix
Tyrkias utenriksminister stempler Emmanuel Macrons (bildet) utspill som uverdig. Foto: POOL/Reuters/NTB scanpix les mer

Utenriks

Tyrkias utenriksminister rett i strupen på Macron

Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu går rett i strupen på Frankrikes president Emmanuel Macron.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Mange av våre europeiske venner foretrekker dessverre populisme, sa Cavusoglu syrlig da han møtte pressen i Ankara sammen med NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg mandag ettermiddag.

Uttalelsen var ikke rettet mot NATO-sjefen, men mot Frankrikes president Emmanuel Macron. Han gjorde i helgen et intervju med fransk TV der han fortalte at han hadde planlagt å reise til Tyrkia for å møte Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, Russlands president Vladimir Putin og Irans president Hassan Rouhani, men at angrepet i den syriske byen Douma hadde satt en stopper for planene.

Ifølge Cavusoglu er det riktig at Macron ønsket å delta på et toppmøte med Iran, Russland og Tyrkia. Men dette toppmøtet fant sted 4. april, det vil si flere dager før det antatte angrepet med kjemiske våpen i Douma.

Stempler utspill som uverdig

Cavusoglu forteller videre at Putin var åpen for å la Macron bli med, men at Rouhani sa nei. Den iranske presidenten ønsket i stedet å holde et nytt møte med Macron på et senere tidspunkt.

Den tyrkiske utenriksministeren stempler Macrons utspill om saken som uverdig for en president.

– Jeg må fortelle sannheten. Det burde ikke være nødvendig for oss å forklare alt dette, men når presidenten ikke forteller sannheten, må vi gjøre det.(Vilkår)

Emmanuel Macron Tyrkia Mevlut Cavusoglu Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.