Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Storbritannias statsminister theresa May får kritikk i parlamentet. Foto: HO/PRU/AFP/NTB Scanpix
Storbritannias statsminister theresa May får kritikk i parlamentet. Foto: HO/PRU/AFP/NTB Scanpix les mer

Utenriks

May og Macron får kritikk fra folkevalgte for angrep mot Syria

Britenes statsminister Theresa May og Frankrikes president Emmanuel Macron får kritikk på hjemmebane for å ha gått sammen med USA om å angripe Syria.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Den britiske Labour-lederen Jeremy Corbyn sier at angrepene juridisk sett er tvilsomme. Han ber om lovgiving som i fremtiden vil hindre regjeringer i å delta i militære angrep uten på forhånd å hente inn støtte fra de folkevalgte.

– Jeg mener at Parlamentet skulle ha blitt konsultert og fått anledning til å stemme over saken. Statsministeren i Storbritannia er ansvarlig overfor Parlamentet, ikke den amerikanske presidentens forgodtbefinnende, skriver Corbin i et brev til May.

Statsministeren skulle mandag redegjøre i Parlamentet for regjeringens beslutning.

I Frankrike blir president Emmanuel Macron utsatt for lignende kritikk, både fra egne rekker og fra opposisjonen. Macron sier imidlertid at det ligger innenfor presidentens konstitusjonelle makt å fatte slike beslutninger.

På en pressekonferanse i Paris mandag sa Macron at Frankrike hadde handlet i full overensstemmelse med folkeretten.

Flere juseksperter mener imidlertid at rakettangrepet var i strid med folkeretten og viser blant annet til at det manglet et vedtak i FNs sikkerhetsråd som kunne gitt angrepet et folkerettslig grunnlag.(Vilkår)

Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.