Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Bondens advokat Rasmus Dannevig Woxholt sier hans klient er uskyldig, og at han anker dommen fra Oslo tingrett. Foto: Per Thrana
Bondens advokat Rasmus Dannevig Woxholt sier hans klient er uskyldig, og at han anker dommen fra Oslo tingrett. Foto: Per Thrana les mer

Finans

Anket etter en måneds tenketid

Etter over en måneds tenketid har en bonde fra Hedmark bestemt seg for å anke dommen på nesten seks års fengsel i Gartnerhallen-saken.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I begynnelsen av april ble en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen, Alf Roar Brovoll, og en bonde fra Hedmark, Ola Smørbøl, kjent skyldig i svindel og underslag av nesten 50 millioner kroner fra frukt- og grøntselskapet. De ble dømt til henholdsvis fire og fem år og ti måneder fengsel, samt å betale tilbake pengene.

Dette er saken

  • En tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen har innrømmet å urettmessig ha utbetalt rundt 49 millioner kroner fra frukt- og grønt-selskapet. Han har erkjent straffskyld for grovt underslag.
  • Mesteparten av pengene, rundt 45,6 millioner kroner, ble utbetalt til en bonde på Hedmark, mens regnskapssjefen selv beholdt 3,3 millioner kroner.
  • Den medtiltalte bonden var også tiltalt for heleri av pengene. Bonden mener utbetalingene var lån og erkjenner ikke straffskyld for dette. Han innrømmet imidlertid straffskyld for en mindre tiltalepost om forsikringsbedrageri.
  • Økokrim mener bonden har overtalt og presset regnskapssjefen til å utbetale pengene.
  • Begge ble dømt i Oslo tingrett. Bonden ble dømt til fengsel i fem år og ti måneder, regnskapssjefen til fire år. Begge dømmes til å betale 48 millioner kroner i erstatning til Gartnerhallen.
  • Bonden anker saken, mens regnskapssjefen har vedtatt dommen.
Vis mer

Regnskapssjefen innrømmet straffskyld og vedtok dommen på stedet, mens bonden tok tenketid. Etter vel en måned med tenkning har bonden bestemt seg for å anke de mest alvorlige punktene i dommen.

– Min klient har anket dommen fordi han mener han er uskyldig, sier Smørbøls advokat Rasmus Dannevig Woxholt til NTB.

Han forklarer at bonden ønsket å lese dommen grundig før han anket. Noe han nå har gjort.

Det aller meste av pengene som ble underslått, havnet hos bonden, som nekter straffskyld for heleri og insisterer på at pengene var et lån. Han nekter også for å ha presset regnskapssjefen.

Den dømte regnskapssjefen beholdt 3,3 millioner kroner selv.

Bonden innrømmer straffskyld i en mindre tiltalepost, for et forsikringsbedrageri på 925.000 kroner.

DN lyktes ikke å komme i kontakt med advokat Woxholt mandag ettermiddag.(Vilkår)

Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.