Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Apple-sjef Tim Cook. Foto: Daniel Acker/Bloomberg
Apple-sjef Tim Cook. Foto: Daniel Acker/Bloomberg les mer

Teknologi

Nå kommer Apple Pay til Norge

Teknologigiganten Apple regner med å lansere deres betalingsløsning Apple Pay i Norge snart.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Apple er allerede til stede i sine kunders hverdag gjennom sine mobiler, nettbrett og klokker.

Nå kommer neste steg, også i Norge.

I løpet av de «neste par månedene», regner nemlig selskapet med å lansere sin betalingsløsning Apple Pay i Norge, Polen og Ukraina, opplyste Apple-sjefen selv Tim Cook på en telefonkonferanse sent onsdag kveld.

Løsningen er allerede til stede i 21 ulike markeder verden over etter å ha lansert i Brasil i april.

– Apple Pay fortsetter sin sterke vekst med en mer enn dobling av aktive brukere og antall transaksjoner tredoblet det seneste året, sa Cook.

Billettbetaling

Han tror at det å gjøre Apple Pay tilgjengelig i transportsystemene har vært en nøkkeldriver, blant annet gjennom lanseringen av en løsning i Beijing og i Shanghai, Kina, verdens nest og tredje største kollektivsystemer.

– Apple Pay er allerede det mest vellykkede mobile transport-betalingssystemet i Tokyo, som har det travleste transportsystemet av alle.

Aksjen til værs

Apple-aksjen føk til værs etter at kvartalsrapporten ble lagt frem etter børsslutt i USA tirsdag, og endte opp 3,7 prosent i såkalt etterhandel.

Apple la frem resultatet for sitt regnskapsmessige andre kvartal 2018 tirsdag kveld. Inntektene i kvartalet endte på 61,1 milliarder dollar, mot ventet 60,9 milliarder dollar.(Vilkår)

Apple Tim Cook Norge Ukraina Polen Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.