Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Tasmin Lucia-Khan er sjef for filmselskapet WR Entertainment, som skal filmatisere Morgan Kane bøkene. Foto: Mikaela Berg
Tasmin Lucia-Khan er sjef for filmselskapet WR Entertainment, som skal filmatisere Morgan Kane bøkene. Foto: Mikaela Berg les mer

Finans

Morgan Kane-selskap henter millioner

Morgan Kane-konflikten kostet dyrt for WR Entertainment i fjor. Nå har det skaffet 4,4 millioner kroner for å komme i gang med filmene.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Fjoråret var turbulent for filmselskapet WR Entertainment som nylig kom til forlik med gründer Ryan Wiik etter en langvarig konflikt.

Den betente konflikten var også dyr. Det ferske årsregnskapet viser at WR i fjor hadde kostnader på 16 millioner kroner, der 12 millioner kroner av disse var knyttet til konflikten.

Morgan Kane-sagaen

  • Bøkene om US Marshal Morgan Kane ble utgitt i perioden 1966 til 1982 på Bladkompaniet.
  • Kjell Hallbing (1934–2004), opprinnelig bankmann, skrev de 83 bøkene om Kane under psevdonymet Louis Masterson.
  • Det er solgt cirka 11 millioner bøker om Morgan Kane.
  • Wide Release Entertainment (WR) sitter på filmrettighetene til bøkene, og til rettighetene til e-bøkene om Morgan Kane. Selskapet ble startet av norske Gunnar Ryan Wiik, med amerikanske partnere i 2009.
  • Wiik var nestleder i styret frem til desember 2016.
  • WR Entertainment er notert på «minibørsen» Merkur Market på Oslo Børs.
Vis mer

All kranglingen har derimot ikke satt en stopper for ambisjonen om å produsere den første Morgan Kane-filmen.

Hentet 4,4 millioner

I en børsmelding tirsdag skriver selskapet at det har hentet inn 4,4 millioner kroner gjennom salg av i overkant av 14,6 millioner av dets aksjer til kurs 0,30 kroner. Den Merkur Market-noterte aksjen handles til kurs 0,32 kroner på Oslo Børs, ned 45 prosent det seneste året.

Nå legger selskapet konflikten bak seg, og filmrettighetene er fornyet for ytterligere fire år. WR trekker i årsrapporten frem at det vil gjøre det mulig å starte førproduksjon på både den første og andre filmen i tidsperioden. Avtalen inkluderer film- og tv-rettigheter, samt rettigheter til videospill og merchandise.

– Styret tror at selskapet har gode muligheter fremover. Morgan Kane er en fantastisk merkevare og populært litterært verk, heter det i årsrapporten.

Ga fra seg alle aksjene

Konflikten, som startet rundt en uenighet om hvem som skulle spille hovedrollen i selskapets planlagte Morgan Kane-filmer, ga opphav til en rekke søksmål.

Forliket som ble inngått betydde at stridsøksen ble begravd og at Ryan Wiik leverte tilbake alle sine rundt 18,8 millioner WR-aksjer til selskapet.(Vilkår)

WR Entertainment Morgan Kane Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.