Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Palestinske demonstranter løper bort fra tåregass som israelske soldater har skutt mot dem på Gazastripen tirsdag. Foto: AP / NTB scanpix
Palestinske demonstranter løper bort fra tåregass som israelske soldater har skutt mot dem på Gazastripen tirsdag. Foto: AP / NTB scanpix les mer

Politikk

Søreide har snakket med Israels regjering

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) har vært i direkte kontakt med den israelske regjeringen og uttrykt bekymring over situasjonen på Gazastripen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Norske myndigheter har ikke gjort som blant andre Belgia, Irland og Tyrkia, som har kalt de israelske ambassadørene i sine land inn på teppet for å få forklaring på Israels maktbruk mot ubevæpnede palestinere på Gazastripen. Tyrkia har også midlertidig utvist den israelske ambassadøren.

Derimot har utenriksminister Ine Eriksen Søreide snakket med Israels regionalminister Tzachi Hanegbi tirsdag, opplyser Utenriksdepartementet.

– I samtalen oppfordret utenriksministeren på det sterke til stans av voldshandlinger, og hun understreket at ledere på begge sider måtte bidra til å roe situasjonen, får NTB opplyst.

Minst 60 ubevæpnede palestinere ble drept da israelske soldater skjøt med skarpt mot dem langs grensen mellom Israel og Gazastripen mandag. Over 12.000 ble såret, flere hundre av dem etter å ha blitt truffet av israelske kuler.

Tirsdag ble to palestinere skutt og drept.(Vilkår)

Israel Ine Eriksen Søreide Gazastripen Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.