Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Det planlagte møtet mellom Nord-Koreas leder Kim Jong-Un og USAs president Donald Trump kan henge i en tynn tråd hvis Nord-Korea mener alvor med sine siste utspill. Foto: KCNA via AFP photo/Saul Loeb/NTB Scanpix
Det planlagte møtet mellom Nord-Koreas leder Kim Jong-Un og USAs president Donald Trump kan henge i en tynn tråd hvis Nord-Korea mener alvor med sine siste utspill. Foto: KCNA via AFP photo/Saul Loeb/NTB Scanpix les mer

Utenriks

- Ingen interesse av å møte Trump hvis ikke USA også kvitter seg med sine atomvåpen

Hvis kun Nord-Korea skal kvitte seg med sine atomvåpen, og ikke USA, vil ikke Kim Jong-un ha interesse av å møte Donald Trump, sier landets utenriksminister.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Nord-Korea kommer aldri til å bytte økonomisk handel med USA for å gi opp sitt atomprogram, heter det også i en uttalelse fra regimet ifølge nyhetsbyrået KCNA.

Det lukkede regimet avlyste også samtalene med naboen i sør, som skulle funnet sted onsdag. Det har fått Sør-Korea til å beklage avlysningen og samtidig forlange nye samtaler innen kort tid.

Delegasjoner fra de to landene skulle etter planen møtes til samtaler i fredshuset i grensebyen Panmunjom.

Militærøvelse

Tidligere skal misnøyen med USA og Sør-Koreas årlige felles militærøvelse vært årsaken til truslene om å avlyse det kommende toppmøtet mellom Kim og Trump.

Talsperson for det sørkoreanske gjenforeningsdepartementet Baek Tae-hyun sier at Nord-Koreas avlysning onsdag går mot ånden til forrige måneds interkoreanske toppmøte. Der ble Kim og Sør-Koreas president Moon Jae-in enige om fullstendig atomnedrustning på den koreanske halvøya.

Baek ville i uttalelsen ikke svare direkte på spørsmål om Sør-Korea tror Nord-Koreas avgjørelse kan påvirke toppmøtet mellom Kim og Trump.

USA vil fortsette forberedelsene

Det hvite hus er tilbakeholdent om meldingen om Nord-Koreas trusler om å droppe toppmøtet med Donald Trump og avlysningen av samtalene med naboen i sør.

– Vi er klar over meldingene fra sørkoreanske medier. USA vil se på hva Nord-Korea har sagt og fortsette å samkjøre med våre allierte, sa Det hvite hus' talsperson Sarah Sanders.

Det amerikanske utenriksdepartementet har opplyst at det vil forsette med forberedelsene til toppmøtet, som etter planen skal finne sted i Singapore 12. juni.

Toppmøtet blir holdt etter flere måneder med intenst diplomati, der Sør-Koreas president Moon Jae-in har spilt en nøkkelrolle.

I slutten av april møttes de to koreanske lederne til et historisk toppmøte på grensen mellom de to landene.(Vilkår)

Nord-Korea Sør-Korea USA Donald Trump Kim Jong-un Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.