Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
USA-børsene stiger onsdag. Foto: Johannes Worsøe Berg
USA-børsene stiger onsdag. Foto: Johannes Worsøe Berg les mer

Børs

Lite action på Wall Street - indeksene endte opp

USA-børsene beveget seg lite gjennom onsdagen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Amerikanske børser endte opp onsdag, samtidig som politiske forhold mellom USA og Nord-Korea fortsetter å prege markedet.

På den geopolitiske fronten truer Nord-Korea med å trekke seg fra den planlagte konferansen med USA dersom amerikanerne fortsetter å presse landet til avslutte atomvåpenprogrammet, ifølge Financial Times.

- Dersom de prøver å stille oss opp i et hjørne og presse oss til å gi opp atomvåpen vil vi ikke lenger være interessert i en slik dialog. Vi vil bli nødt til å revurdere hvorvidt vi vil delta i de kommende samtalen, sier Nord-Koreas viseutenriksminister Kim Kye Gwan.

Den geopolitiske risikoen stiger igjen

Analytiker Richard Perry i Hantech Markets sier den geopolitiske risikoen stiger igjen, som følge av den overnevnte nyheten, ifølge Marketwatch.

- Kim Jong-un er åpenbart misfornøyd med deatomiseringsprogrammet. Men så langt har det kun vært mindre bevegelser til trygge havner, sier han.

På makrofronten viste amerikanske boligbyggingstall for april en nedgang på 3,7 prosent på månedsbasis, som ventet.(Vilkår)


Slik endte nøkkelindeksene i USA onsdag:
* Dow Jones - opp 0,26 prosent til 24.769 poeng.
* Nasdaq Composite - opp 0,64 prosent til 7.398 poeng.
* S&P 500 - opp 0,41 prosent til 2.722 poeng.


Wall Street USA Børs
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.