Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
USAs president Donald Trump. Foto: Susan Walsh/AP Photo
USAs president Donald Trump. Foto: Susan Walsh/AP Photo les mer

Utenriks

Senatets etterretningskomité: Russland blandet seg inn i valgkampen i USA

Senatets etterretningskomité er enig i etterretningsorganenes vurdering om at Russland blandet seg inn i valgkampen for å hjelpe Donald Trump.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I en uttalelse onsdag sier lederen for etterretningskomiteen, Richard Burr, at komiteen har brukt 14 måneder på å ettergå kilder og analytikere, og at «vi ser ingen grunn til å bestride konklusjonene» fra amerikansk etterretning i fjor om at Russland grep inn i valgkampen for å skade Hillary Clintons kandidatur og hjelpe Trump.

Konklusjonen står i kontrast til en tilsvarende gjennomgang som etterretningskomiteen i Representantenes hus har stått for. Der ble det i forrige måned opplyst at man er enig i mesteparten av innholdet i etterretningens rapporter, men at etterretningsorganene brukte de riktige verktøyene i arbeidet med å vurdere Russlands president Vladimir Putins hensikter.

Komiteen i Representantenes hus er enig i at Putin ønsket å sverte Hillary Clinton, men komiteen er ikke enige om at Putin ønsket å hjelpe Trump.(Vilkår)
Russland USA Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.