Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
– Jeg skulle selvsagt ønsket en mer offensiv jordbruksavtale, sier Sps Geir Pollestad etter at staten og landbruksorganisasjonene onsdag kveld presenterte en ny avtale. Foto: Tomas Alf Larsen
– Jeg skulle selvsagt ønsket en mer offensiv jordbruksavtale, sier Sps Geir Pollestad etter at staten og landbruksorganisasjonene onsdag kveld presenterte en ny avtale. Foto: Tomas Alf Larsen les mer

Landbruk

Sp: Ønsket en mer offensiv jordbruksavtale

Målet om å redusere inntektsgapet mellom jordbruket og andre grupper må ligge fast, mener Geir Pollestad (Sp).

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Jeg skulle selvsagt ønsket en mer offensiv jordbruksavtale, sier Pollestad etter at staten og landbruksorganisasjonene onsdag kveld presenterte en ny avtale.

Han er imidlertid glad for at partene har fått på plass viktige ordninger.

– Selv om årets oppgjør øker inntektsgapet mellom jordbruket og andre grupper, må det ikke være tvil om at målet om å redusere inntektsgapet ligger fast, sier Pollestad.

Den nye jordbruksavtalen har en ramme på 1,1 milliarder kroner.

KrFs landbrukspolitiske talsmann Steinar Reiten gir honnør til partene for å ha kommet til enighet med et krevende utgangspunkt.

– Begge parter har sett at det å få bukt med overproduksjonen er avgjørende viktig for å sikre en tilfredsstillende inntektsutvikling i årene som kommer, sier han.

Stortinget skal behandle jordbruksoppgjøret 14. juni.(Vilkår)
Jordbruksoppgjøret Landbruk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.