Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Frankrikes president Emmanuel Macron, Storbritannias statsminister Theresa May og den tyske statsministeren Angela Merkel i diskusjonen etter et EU-møte i Sofia, Bulgaria. Foto: (AP Photo/Darko Vojinovic)
Frankrikes president Emmanuel Macron, Storbritannias statsminister Theresa May og den tyske statsministeren Angela Merkel i diskusjonen etter et EU-møte i Sofia, Bulgaria. Foto: (AP Photo/Darko Vojinovic) les mer

Utenriks

Merkel: Enighet om å bevare Iran-avtalen

EU-landene er enige om at Iran-avtalen ikke er perfekt, men at den bør bevares, sa Tysklands statsminister Angela Merkel da hun ankom EU-toppmøtet i Bulgaria.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Merkel sa torsdag også at det bør gjennomføres ytterligere forhandlinger med Iran om landets rakettprogram og andre saker.

Tidligere har en EU-kilde sagt til nyhetsbyrået AFP at landene i unionen er enige om en felles tilnærming for å holde liv i avtalen om Irans atomprogram.

EU-president Donald Tusk understreket behovet for en slik felles linje i forkant av toppmøtet i den bulgarske hovedstaden Sofia.

– Jeg vil at lederne bekrefter at EU står opp for avtalen så lenge Iran gjør det. Avtalen er bra for europeisk og global sikkerhet, sa Tusk onsdag.

President Donald Trump varslet tidligere denne måneden at USA vil trekke seg fra atomavtalen. EU-landene, Iran, Russland, Kina, Norge og en rekke andre land har kritisert beslutningen.(Vilkår)

Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.