Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Generalsekretær Jens Stoltenberg i Nato og President Donald Trump møtes snart i Washington D.C. Foto: (AP Photo/Evan Vucci)
Generalsekretær Jens Stoltenberg i Nato og President Donald Trump møtes snart i Washington D.C. Foto: (AP Photo/Evan Vucci) les mer

Utenriks

Trump avlyser pressekonferanse med Stoltenberg

USAs president Donald Trump dropper den planlagte pressekonferansen med Jens Stoltenberg når NATO-sjefen besøker Det hvite hus.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

De to hadde planlagt full pressekonferanse etter møtet, som finner sted torsdag kveld norsk tid. Men den amerikanske administrasjonen bestemte seg for å avlyse i ellevte time, etter det NTB kjenner til.

Dermed får ikke journalister anledning til å spørre dem ut etter møtet. I stedet nøyer de seg med en kort fotoseanse i forkant der begge trolig vil si noen ord.

Møtet holdes på et tidspunkt der forholdet mellom USA og Europa er mer anspent enn på lenge.

Trump har spesielt provosert europeerne med sine beslutninger om å gjeninnføre sanksjoner mot Iran, og om å innføre ekstratoll på import av stål og aluminium. Begge deler kan ramme europeisk næringsliv hardt.

Onsdag gikk EUs president Donald Tusk ut med uvanlig krass kritikk av sin navnebror i Washington.

– I lys av president Trumps siste beslutninger vil noen kanskje tenke: Med slike venner, hvem trenger vel fiender? Men ærlig talt, Europa burde være takknemlig overfor president Trump. Takket være ham har vi kvittet oss med alle illusjoner, sa EU-presidenten.

– Han har fått oss til å innse at hvis du trenger en hjelpende hånd, så finner du den ytterst på armen din, sa han.(Vilkår)

Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.