Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Operatøren Babcock Scandinavian Air Ambulance tar over luftambulansetjenesten i Norge i juli 2019. Selskapet eies av Babcock International som også står for produksjon av deler til atomvåpen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Operatøren Babcock Scandinavian Air Ambulance tar over luftambulansetjenesten i Norge i juli 2019. Selskapet eies av Babcock International som også står for produksjon av deler til atomvåpen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix les mer

Helse

Luftambulanse-selskap svartelistet for atomvåpenproduksjon

Selskapet Babcock International som eier den nye luftambulanse-operatøren i Norge, er svartelistet av Storebrand for produksjon av deler til atomvåpen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Vi har utelukket Babcock International siden 2013 på bakgrunn i deres involvering i produksjon av atomvåpen, opplyser kommunikasjonssjef Harald Martens Holm i Storebrand til VG.

I juni 2017 vant det britiskeide selskapet Babcock Scandinavian Air Ambulance anbudskonkurransen om luftambulansetjenesten i Norge. Kontrakten starter 1. juli 2019.

Det nye operatørselskapet er et datterselskap av Babcock International.

– Det er åpenbart etisk problematisk å kjøpe livreddende ambulansetjenester fra et selskap som også tilbyr bistand til produksjon av masseødeleggelsesvåpen, sier Arild Hermstad, MDGs nye talsperson.

Banken har satt Babcock International på sin obsliste, blant annet fordi selskapet har en kontrakt med den britiske marinen om kritiske støttefunksjoner for kjernevåpen, ifølge kommunikasjonsdirektør i Sbanken, Leif-Kjartan Bjørsvik.

– Babcock leverer også kjernekomponenter til Common Missile Compartment i strategiske ubåter. Vi anser dette som produksjon av sentrale komponenter til kjernevåpen, sier Bjørsvik videre til VG.

Usikkerhet om hva som vil skje med pilotene som i dag er ansatt i selskapet Lufttransport når den nye operatøren overtar, har den siste tiden ført til en tilspisset konflikt i luftambulansetjenesten.(Vilkår)

Storebrand Miljøpartiet De Grønne Arild Hermstad Norge Leif-Kjartan Bjørsvik Helse
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.