Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
John Lasseter er ferdig i Disney etter anklager om upassende oppørsel mot kvinner. Foto: Katy Winn/AP/NTB Sanpix
John Lasseter er ferdig i Disney etter anklager om upassende oppørsel mot kvinner. Foto: Katy Winn/AP/NTB Sanpix les mer

Utenriks

Disney-topp slutter etter metoo-anklager

John Lasseter, mannen bak animasjonssuksessen «Toy Story», slutter i Disney ved årsskiftet etter at kvinnelige ansatte anklaget ham for upassende oppførsel.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I kjølvannet av Metoo-kampanjen kom det frem at Lasseter hadde rykte på seg for å klå på kvinnelige medarbeidere. Blant annet skal han ifølge Variety ha tatt på bena deres og gitt dem uønskede kyss på munnen.

I november gikk han ut i seks måneders permisjon, samtidig som han overfor de ansatte ba om unnskyldning for «uønskede klemmer». Nå er det klart at han slutter helt. Han vil fortsette å jobbe som konsulent for Disney ut året.

Lasseter (61) har i flere tiår vært ett av de største navnene innen animasjonsfilm. Han har ledet animasjonsstudioet Pixar, som har stått bak filmer som «Toy Story» og «Biler» og «Biler 2», og som nå er en del av Disney.

Lasseter har også deltatt i arbeidet med de kommende filmene «Toy Story 4" og «Frost 2", som skal ha premiere neste år.

Den Oscar-vinnende filmtoppen har erkjent at han ikke har greid å skape en bedriftskultur preget av tillit og respekt.

– Nylig har jeg hatt flere vanskelige samtaler som har vært svært tunge for meg. Det er aldri en enkel ting å måtte stilles til ansvar for sine feilsteg, men det er eneste måte man kan lære på, skrev han i forbindelse med at han gikk ut i permisjon.

– Som et resultat av dette har jeg tenkt mye over den lederen jeg er i dag, sammenlignet med den læremesteren, støttespilleren og lederen jeg ønsket å være, het det i notatet.(Vilkår)

Variety Disney The Walt Disney Company Underholdning Film Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.