Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Bitcoinprisen faller videre. Foto: DN Investor
Bitcoinprisen faller videre. Foto: DN Investor les mer

Teknologi

Bitcoin faller til årsverste

Hackerskandalen i Sør-Korea sender bitcoin videre nedover. Fortsatt faller 99 av de 100 største kryptovalutaene.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Onsdag morgen koster én bitcoin 6583 dollar, tilsvarende 53.000 kroner.

Dermed har den falt til sitt laveste nivå så langt i år. Vi må tilbake til november i fjor for å finne en tid prisen var lavere.

Faller etter press fra myndigheter

I desember i fjor, da prisen var på sitt høyeste, kostet en bitcoin nærmere 20.000 dollar, rundt 160.000 kroner. Siden har den falt i takt med at myndigheter i ulike land har varslet at de vil regulere både utvinning av kryptovaluta og handel de digitale valutaene.

Bitcoin

  • Digital valuta som lar brukeren sende penger hvor som helst og når som helst. Har ingen sentral utsteder eller kontroll, og ble utviklet under pseudonym.
  • Basert på krypteringsteknologi. Systemet er laget slik at det aldri kan bli mer enn 21 millioner mynter, men disse kan splittes i mange deler.
  • Bygger på blokkjedeteknologi, som av mange regnes som det neste store for flere formål innen bank, forsikring og finans.
Vis mer

Kina har sagt de vil slå hardt ned på utvinning av bitcoin. I Japan er flere kryptovalutabørser stengt ned etter at det er blitt oppdaget at det har vært dårlig overholdelse av hvitvaskingsloven.

Det amerikanske finanstilsynet har advart om at mange kryptobørser tilbyr handel i digital valuta som om de skulle vært verdipapirer. Nå skal amerikanske myndigheter også granske mulig kursmanipulering på de fire store kryptobørsene Bitstamp, Coinbase, Itbit og Kraken.

Også i Norge møter kryptovaluta motstand. Flere norske bitcoinvekslere sliter med å opprette bedriftskontoer i norske banker på grunn av risiko for hvitvasking. Blant dem er en av Norges mest kjente bitcoinvekslere, Sturle Sunde, som er nektet bedriftskonto i Nordea.

Kun én er i pluss

Onsdag morgen faller 99 av de 100 største kryptovalutaene, ifølge Coinmarketcap. Kun den 100. største Emercoin ligger i pluss.

Årsaken til det siste fallet er hacking av den lille sørkoreanske kryptobørsen Coinrail. Ingen av de store kryptovalutaene ble rammet under hackingen. Det var blant annet den mindre kjente Pundi X, som er den mest omsatte kryptovalutaen på Coinrail.

Verdien av alle kryptovalutaen i omløp er onsdag på 2264 milliarder kroner.(Vilkår)

Bitstamp Kraken Coinbase Bitcoin Kryptovaluta Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.