Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
(Illustrasjonsbilde) Foto: Christopher Olssøn
(Illustrasjonsbilde) Foto: Christopher Olssøn les mer

Arbeidsliv

I disse yrkene er sykefraværet størst

Pleiearbeidere, sykepleiere og barnehageassistenter har høyest sykefravær, mens offiserer og IKT-ledere har lavest fravær, viser nye tall fra SSB.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Tallene fra Statistisk sentralbyrå, som for første gang publiserer statistikk over sykefravær etter yrke, viser at det er store forskjeller fra yrke til yrke i årets første kvartal.

Pleiemedarbeidere, barnehageassistenter og sykepleiere har et sykefravær på henholdsvis 9,2, 9,1 og 8,6 prosent. Renholdere, grunnskole- og førskolelærere og lastebil-, buss- og trikkeførere er blant yrkesgruppene som følger like bak.

I den andre enden av skalaen befinner sersjanter seg, med et sykefravær på bare 1,6 prosent. Sersjantene er tett fulgt av andre offisersgrupper, ledere av IKT-enheter, menige soldater, fysikere og sivilingeniører, som alle har et sykefravær på 2,5 prosent eller lavere.

Det fullstendige sykefraværet i årets første kvartal ligger på 6,4 prosent, ifølge sesong- og influensajusterte tall fra Statistisk sentralbyrå. Det er en svak nedgang fra kvartalet før, fjerde kvartal 2017, da sykefraværet var på 6,5 prosent.

Sykefraværet nasjonalt utgjorde i første kvartal i år 870.785 tapte dagsverk. Det er en økning på 2.530 dagsverk eller 0,3 prosent sammenlignet med første kvartal 2017.(Vilkår)

Sykefravær Arbeidsliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.