Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Spanias kultur- og sportsminister Maxim Huerta står bakerst, nummer to fra venstre, på dette klassebildet etter det første regjeringsmøtet ledet av Pedro Sanchez (i midten) 8. juni. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix
Spanias kultur- og sportsminister Maxim Huerta står bakerst, nummer to fra venstre, på dette klassebildet etter det første regjeringsmøtet ledet av Pedro Sanchez (i midten) 8. juni. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix les mer

Utenriks

Spanias kulturminister går av etter skattebot

Spanias ferske kultur- og sportsminister Maxim Huerta går av etter at det ble kjent at han tidligere er bøtelagt for skatteunndragelse.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Skribent og tidligere TV-anker Huerta sier på en pressekonferanse onsdag at han ikke har gjort noe ulovlig, men at han går av for å skåne statsminister Pedro Sánchez' regjering.

Sosialdemokraten Sánchez kom til makten for under to uker siden etter å ha kastet Mariano Rajoy på grunn av korrupsjonsskandalen i Rajoys konservative parti.

Sánchez har lovet å få bukt med korrupsjonen i offentlige institusjoner, og Huerta-saken regnes som et nederlag for hans ferske regjering.

Det var den spanske nettavisen El Confidencial som først meldte at Huerta var blitt bøtelagt for å ha unnlatt å rapportere inn over 200.000 euro til skattemyndighetene.(Vilkår)

Spania Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.