Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Leder i Rødt Bjørnar Moxnes (tv) og leder i Sosialistisk Venstreparti (SV) Audun Lysbakken ønsker mindre lønn på Stortinget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold
Leder i Rødt Bjørnar Moxnes (tv) og leder i Sosialistisk Venstreparti (SV) Audun Lysbakken ønsker mindre lønn på Stortinget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold les mer

Politikk

Stortinget stemmer om lønnskutt

Rødt ønsker å senke stortingslønna til 775.000. Torsdag skal partiets forslag stemmes over.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Folkevalgte skal ikke bli noen lønnsadel. Vi er valgt for å representere befolkningen. Da er det uheldig at vi har et inntektsnivå som er det dobbelte av hva vanlige folk tjener, sier partileder Bjørnar Moxnes, ifølge Dagsavisen.

Avisen viser til at tradisjonene tilsier at Stortinget vedtar innstillingen fra tingets lønnskommisjon, som i år har foreslått en lønnsøkning på 2.8 prosent. Om det blir vedtatt, blir stortingsårslønnen for 2018 på 956.643.

SV vil på sin side at stortingsrepresentantene skal tjene 934.899 kroner per år.

Partiet ønske tilsvarer en lønnsøkning fra fjoråret som tilsvarer lønnsøkningen en alderspensjonist med gjennomsnittlig folketrygdpensjon får i 2018.(Vilkår)

Stortinget Rødt Sosialistisk Venstreparti Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.