Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Jonas Gahr Støre erkjenner at lokalvalget neste år blir en utfordring, men har fortsatt håp om et godt valg for Arbeiderpartiet. Foto: Mikaela Berg
Jonas Gahr Støre erkjenner at lokalvalget neste år blir en utfordring, men har fortsatt håp om et godt valg for Arbeiderpartiet. Foto: Mikaela Berg les mer

Arbeiderpartiet

Støre: Lokalvalget blir en stor utfordring

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre sier kommunevalget blir en stor utfordring, men tror fortsatt det er mulig å gjøre et brakvalg.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Det er lokale valg og lokale kandidater. Jeg har møtt mange av dem, og jeg ser hvor god jobben de gjør, er. Jeg tror vi kan forsvare posisjonen i de tre største byene, men det er ingen tvil om at utfordringen er der etter fallet på de nasjonale målingene, sier Støre til Klassekampen.

I 2015 gjorde Støre og Arbeiderpartiet det beste lokalvalget på 28 år, og partiet fikk 205 ordførere.

Erkjenner mer krevende utgangspunkt

Støre erkjenner at utgangspunktet for neste valg i 2019 er mer krevende enn det var da.

– Det er spennende å ta lærdom av et nederlag, som det vi hadde i høst. Vi fikk et for distansert forhold til verdiene våre, sier Støre til avisen.

Han forklarer videre at politikken ikke var forankret i verdier folk er opptatte av.

– Måten vi snakket om politikk på, hørtes litt ut som en stortingsproposisjon. Den var for lite hentet fra folks hverdag, sier Støre.(Vilkår)

Jonas Gahr Støre Arbeiderpartiet
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.