Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
USAs utenriksminister Mike Pompeo (til venstre) hilser på sin japanske Taro Kono etter et møte i Sør-Koreas hovedstad Seoul torsdag. Foto: Kim Hong-Ji/AFP photo/NTB Scanpix
USAs utenriksminister Mike Pompeo (til venstre) hilser på sin japanske Taro Kono etter et møte i Sør-Koreas hovedstad Seoul torsdag. Foto: Kim Hong-Ji/AFP photo/NTB Scanpix les mer

Kim Jong-un

Pompeo: Nord-Korea-sanksjoner heves kun etter fullstendig atomnedrustning

USAs utenriksminister Mike Pompeo sier at sanksjonene mot Nord-Korea kun blir hevet etter en fullstendig atomnedrustning.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

På en pressekonferanse i Sør-Korea la utenriksministeren også til at Nord-Koreas leder Kim Jong-un har forstått at atomnedrustningen må skje raskt.

Uttalelsen kommer etter et møte mellom toppdiplomater fra Sør-Korea, USA og Japan som omhandlet denne ukens historiske møte mellom USAs president Donald Trump og Kim. På pressekonferansen uttalte også den sørkoreanske utenriksministeren Kang Kyung-wha at alliansen mellom Sør-Korea og USA er «mer robust enn noensinne».

I møtet lovet de hverandre at de sammen skal sikre at Nord-Korea skrinlegger sitt atomprogram.

Trump hevdet møtet med Nord-Koreas leder var et historisk gjennombrudd i den største diplomatiske hendelsen i sitt presidentskap.

Ønsker «store» steg

Pompeo var mer avmålt. Han har uttalt at USA ønsker at Nord-Korea skal ta «store» steg mot atomnedrustning i løpet av de to neste årene før Trumps presidentperiode er over i 2021.

Pompeo forsøkte dermed å slå tilbake kritikk om at avtalen som Kim og Trump skrev under på i Singapore, ikke inneholder noen henvisning til verifisering av atomnedrustning i Nord-Korea. I forkant av toppmøtet hadde amerikanske myndigheter uttalt at nedrustningen må være «fullstendig, verifiserbar og irreversibel».

Senere er det ventet at Pompeo skal informere offisielle tjenestemenn fra Kina om innholdet i møtet mellom Trump og Kim.(Vilkår)

Mike Pompeo Nord-Korea Sør-Korea USA Donald Trump Kim Jong-un
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.