Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Folk fra Venezuela krysser grensen til Colombia. Det har over én million mennesker gjort siste 16 måneder. Foto: Carlos Eduardo Ramirez/Reuters/NTB Scanpix
Folk fra Venezuela krysser grensen til Colombia. Det har over én million mennesker gjort siste 16 måneder. Foto: Carlos Eduardo Ramirez/Reuters/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Over en million har migrert fra Venezuela til Colombia siste 16 måneder

Mer enn en million mennesker har migrert fra kriserammede Venezuela til nabolandet Colombia i løpet av de 16 siste månedene, opplyser myndighetene i Colombia.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Myndighetene har fastslått at 442.462 har fått oppholdstillatelse, mens 376.572 mennesker ikke har det. Totalt blir det 819.034 venezuelanere.

– Til dette tallet må vi legge på 250.000 colombianere som har returnert. Så over en million mennesker har kommet til landet fra Venezuela i løpet av de siste 16 månedene, heter det i en uttalelse fra myndighetene i Colombia.

Bogotá og regionene ved grensen har fått den største strømmen av migranter, som er den største i Colombias historie fra Venezuela.

Venezuela er inne i en dyp sosioøkonomisk krise, og mangelen på mat og andre nødvendige varer er mange steder akutt.(Vilkår)

Venezuela Colombia Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.