Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Torsdag koster en bitcoin 6500 dollar. Foto: Tyrone Siu/Reuters/NTB Scanpix
Torsdag koster en bitcoin 6500 dollar. Foto: Tyrone Siu/Reuters/NTB Scanpix les mer

Finans

– Vi shorter det som gale for øyeblikket

Kryptoforvalteren Crypto Asset Management tror bitcoin kan falle så lavt som til 1000 dollar.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Bitcoinprisen var onsdag på sitt laveste nivå siden november i fjor.

Hackingen av den sørkoreanske børsen Coinrail har fått skylden for den siste nedgangen i kryptovalutamarkedet.

Men ifølge bransjen er mer naturlige forklaringer at det er langt flere som vedder på kursfall, dårligere tekniske indikatorer og det faktum at «ingen nyheter er dårlige nyheter» for kryptomarkedet, skriver Marketwatch.

Vedder mot bitcoin

– Vi shorter det som gale for øyeblikket, sier Tim Enneking, sjef i Crypto Asset Management til Marketwatch om bitcoin.

Shorthandel

  • Shorthandel, shorte eller shorting innebærer å låne aksjer for å selge dem med den hensikt å kjøpe aksjene tilbake på et senere tidspunkt. Så leveres aksjene tilbake. Den som låner ut aksjene, krever en rentekompensasjon for dette.
  • Eksempel: Man selger aksjen for 100 kroner og kjøper den tilbake for 80 kroner. Gevinst: 20 kroner, minus renten man må betale til den som låner ut aksjene.
  • Én grunn til å shorte er at man satser på kursfall. Hvis kursen i stedet stiger, risikerer investoren tap ved å kjøpe aksjene tilbake på høyere kurser enn salgskursen.
Vis mer

Å shorte betyr å vedde på et kursfall.

Enneking er usikker på hvor langt bitcoin kan falle.

– Personlig tror jeg ikke vi ser noe under 5000 dollar. Men mine forvaltere tror bunnen er 3000, kanskje til og med 1000, sier han.

Én bitcoin koster torsdag 6500 dollar. Ifølge en av forvalterne Marketwatch har snakket med kan fallet fra 9000 dollar til dagens pris utelukkende skyldes shortsalg.

Feilet på det tekniske

Det seneste fallet i bitcoinprisen begynte tidlig i mai da den ikke klarte å bryte igjennom den psykologiske grensen på 10.000 dollar. Det betydde at den brøt med sitt såkalte 200 dagers glidende gjennomsnitt. Et 200 dagers glidende gjennomsnitt er ganske enkelt et mål på hvordan en aksje eller valuta har endret seg over en periode på 200 dager.

Bitcoin

  • Digital valuta som lar brukeren sende penger hvor som helst og når som helst. Har ingen sentral utsteder eller kontroll, og ble utviklet under pseudonym.
  • Basert på krypteringsteknologi. Systemet er laget slik at det aldri kan bli mer enn 21 millioner mynter, men disse kan splittes i mange deler.
  • Bygger på blokkjedeteknologi, som av mange regnes som det neste store for flere formål innen bank, forsikring og finans.
Vis mer

En slik måling viser de store trendene fremfor små, daglige endringer, og blir gjerne brukt av analytikere som mål for momentum i verdipapirer.

I takt med at bitcoin på kort tid raste ned fra toppen på 20.000 dollar i desember har også nyhetsstrømmen om den digitale valutaen dabbet av.

– Det store for meg er fraværet av positive nyheter. Vi har ikke sett noen store institusjoner putte inn penger for å gi markedet oppsvinget det trenger, sier Matt Hougan, sjef for global research i Bitwise Asset Management til Marketwatch.(Vilkår)

Tim Enneking Crypto Asset Management Matt Hougan Kryptovaluta Bitcoin Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.