Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Den franske storbanken BNP Paribas har nå solgt denne villaen på Vinderen for 19 millioner kroner. Foto: Per Thrana
Den franske storbanken BNP Paribas har nå solgt denne villaen på Vinderen for 19 millioner kroner. Foto: Per Thrana les mer

Eiendom

Fransk storbank tjente rått på funkisvilla: Kjøpt for 2,7 mill. i 1992 – solgt for 19 mill. nå

– Nei, boligen er ikke oppgradert. Det er rett og slett adressen som er årsaken til at vi fikk så høy pris, sier BNP Paribas' facility manager for Norden.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Boligpriser

Klikk på kartet for å søke på boligpriser i et område du er interessert i.

I 1992 kjøpte den franske storbanken BNP Paribas eiendommen Charlotte Andersens vei 35 i et tilbaketrukket villaområde på Vinderen i Oslo for 2,7 millioner kroner.

De fem-ti siste årene har boligen blitt brukt til å huse bankens expats i Norge, opplyser Aleksandra Sutula, facility manager for Norden i BNP Paribas.

Nå er eiendommen solgt. Pris: 19 millioner kroner, en halv million over prisantydningen på 18,5 millioner. Den klassiske funkisvillaen fra 1934 er på 292 kvadratmeter og har oppussingsbehov, het det i boligannonsen.

Vanvittig avkastning

BNP Paribas kan være strålende fornøyd med investeringen den gjorde i 1992: Avkastningen på boligen har vært på i gjennomsnitt 627.000 kroner per år i de 26 årene banken eide eiendommen.

– Ja, vi er fornøyd med prisen. BNP Paribas har ikke oppgradert eiendommen, så den har et oppussingsbehov. Det er adressen som gjør boligen så attraktiv. Megleren sa at prisene har gått voldsomt opp i dette området de siste årene, sier Sutula.

Grunnen til at BNP Paribas valgte å selge Charlotte Andersens vei 35 nå, er at banken vil leie bolig til sine expats i stedet for å eie en egen bolig.

BNP Paribas er et internasjonalt bankkonsern med hovedkontor i Paris og kontorer i over 80 land. I Norge har den franske storbanken vært helt siden 1985.

Kraftig prisrekyl

BNP Paribas selger sin Vinderen-villa etter et kraftig comeback for boligmarkedet i hovedstaden.

Etter et tøft år for boligmarkedet var 12-måneders veksten i boligprisene i Oslo på minus 10 prosent mot slutten av fjoråret. Men etter en kraftig oppgang hittil i år er fallet nesten helt hentet inn og 12-måneders veksten var i mai på minus 0,7 prosent.

Også i resten av landet har boligprisutviklingen tatt seg opp hittil i år. I mai steg boligprisene med én prosent nominelt på landsbasis.

– Boligprisutviklingen i mai var sterk for måneden å være og prisene steg i alle områder i landet. 12 måneders veksten er nå positiv nasjonalt for første gang siden høsten 2017, sa administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge da statistikken ble lagt frem tidligere i juni. (Vilkår)

Boligmarkedet BNP Paribas Vinderen Oslo Boligpriser Eiendom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.