Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Nyboligstatistikken

Nyboligmarkedet i Oslo falt i mai. Foto: Fartein Rudjord
Nyboligmarkedet i Oslo falt i mai. Foto: Fartein Rudjord les mer

Eiendom

Nyboligsalget falt i mai

Nyboligsalget falt åtte prosent i mai. Det er 14. måned på rad med fall i salg av nye boliger.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Boligpriser

Klikk på kartet for å søke på boligpriser i et område du er interessert i.

Nyboligsalget i mai falt med åtte prosent målt fra samme tid i fjor. Det viser ferske tall fra Boligprodusentenes Forening torsdag.

– Vi er spesielt bekymret for den negative utviklingen av boligbyggingen i Oslo, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening.

Hittil i år ligger salget 12 prosent under fjoråret.

Jæger mener treg saksbehandling er årsaken.

– Vi er enige med Kommunerevisjonen som kritiserer Oslo for treg behandling av plansaker. Treg saksbehandling medfører at det ikke blir bygget nok i Oslo samt at boligprisene igjen vil stige, avslutter Jæger.

Nyboligsalget i Norge har nå falt i 14 måneder på rad, viser bransjestatistikken.

Brukte boliger opp, opp, opp

Fallet i salget av nye boliger kommer til tross for at boligmarkedet generelt har vist et kraftig oppsving så langt i år. Prisstatistikken til Eiendom Norge som viser at bruktboligprisene i Oslo i mai steg for femte måned på rad. I mai var prisveksten på én prosent nominelt, mot 2,4 prosent i april.

Prisene steg over hele landet i mai og 12-månedersveksten per mai var positiv for første gang siden i fjor høst.

Færre prosjekter igangsatt

Labert boligmarked i fjor fikk mange boligbyggere til å skyve på prosjekter. Igangsettingen av nye boliger hittil i år ligger 16 prosent bak fjoråret.

De siste 12 månedene er det solgt 26.326 boliger. Dette er 24 prosent under nivået for et år siden. De siste 12 månedene er det igangsatt 29.008 boliger. Dette er 12 prosent under nivået for et år siden.

Schumann gikk av- også her

Baard Schumanns brå avgang fra Selvaag Bolig mandag får også konsekvenser for Boligprodusentene. Schumann var styreleder i Boligprodusentene, men har gått av. Det betyr at dagens nestleder Dag Runar Båtvik fra Norgehus as blir ny styreleder, skriver Boligprodusentene i en melding.(Vilkår)

Bolig Nyboliger Eiendom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.