Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
USA-president Donald Trump møtte denne uken Nord-Koreas leder Kim Jong Un. Torsdag melder en amerikansk tjenestemann at USA innstiller store militærøvelser ved Koreahalvøya. Foto: SAUL LOEB/AFP/NTB scanpix
USA-president Donald Trump møtte denne uken Nord-Koreas leder Kim Jong Un. Torsdag melder en amerikansk tjenestemann at USA innstiller store militærøvelser ved Koreahalvøya. Foto: SAUL LOEB/AFP/NTB scanpix les mer

Utenriks

Amerikansk tjenestemann: USA innstiller store militærøvelser ved Koreahalvøya på ubestemt tid

USA innstiller store militærøvelser i farvannene ved Koreahalvøya, opplyser en høyt rangert amerikansk tjenestemann.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det er bare to dager siden president Donald Trump overrasket alle ved å kunngjøre at de store fellesøvelsene som USA og Sør-Korea holder årlig, skal opphøre. Trumps begrunnelse var ar øvelsene er blitt ekstremt kostbare og at det følgelig er store penger å spare.

– Nå har store militærøvelser blitt innstilt på ubestemt tid, opplyser den ikke navngitte tjenestemannen til AFP.

Trump sa at han vurderte det som provoserende å holde fram med dem, samtidig som Kim og hans nærmeste satt i Pyongyang og planla atomnedrustning. Trump sa ingenting om når vedtaket hans blir satt ut i livet.

USA har i dag 28.500 soldater stasjonert i Sør-Korea og øver jevnlig med sine partnere. Den største øvelsen, Ulchi Freedom Guardian, starter i august og skulle etter planen holde på i to uker. Nå er det uklart om øvelsen blir holdt.

Nord-Korea reagerer hvert år kraftig på øvelsen, som de ser som en forberedelse til invasjon. Det var etter fjorårets øvelse at regimet i nord sendte ballistiske raketter over Japan.(Vilkår)

Sør-Korea USA Donald Trump AFP Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.