Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Elektronikkjeden Spaceworld ble fusjonert med Soundgarden for tre år siden. Nå er selskapet konkurs. Foto: Mikaela Berg
Elektronikkjeden Spaceworld ble fusjonert med Soundgarden for tre år siden. Nå er selskapet konkurs. Foto: Mikaela Berg les mer

Spaceworld Soundgarden

Spaceworld Soundgarden er konkurs

– Vi beklager sterkt den uheldige situasjonen som har oppstått som en følge av dette for våre ansatte, kunder og leverandører, sier styreleder Jan Inge Solheim.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Styret i butikkjeden Spaceworld Soundgarden as har levert begjæring om oppbud, melder elektronikkbransjen.no.

Selskapet har 38 butikker og 250 ansatte.

Det er tre år siden Spaceworld og Soundgarden fusjonerte, og hadde som mål å skape en ledende butikkjede.

– Dessverre ble oppstarten mer kostbar og krevende enn planlagt, og kjeden leverte følgelig et negativt resultat for 2016 som var mye større enn forutsatt. Denne utviklingen ble gradvis snudd i 2017, der det ble gjennomført betydelige kostnadsbesparelser og en nedskalering av antall butikker, opplyser selskapet i en pressemelding Elektronikkbransjen.no refererer til.

Negativt driftsresultat

I meldingen viser selskapet til at markedssituasjonen og konsepter ikke har gitt den omsetningen og inntjeningen det hadde sett for seg.

– Alt for mange av butikkene har fremdeles levert negativt driftsresultat. Dette på tross av at de ansatte har bidratt mer enn man kan forvente, med stor entusiasme og arbeidsinnsats for å skape lønnsomhet, skriver styreleder, daglig leder og eier Jan Inge Solheim i pressemeldingen.

DN har ikke lykkes i å komme i kontakt med Solheim torsdag.

Solheim, som er gründeren bak Soundgarden, kjøpte i 2016 Reitangruppen ut av selskapet og sikret seg 100 prosent av Spaceworld Soundgarden gjennom sitt investeringsselskap Skagen Invest og Consult.

Har ikke lykkes

Styret i selskapet skal ha jobbet over lenger tid med å sikre en langsiktig finansiell løsning for at selskapet kan drive videre.

– Vi må nå konstatere at vi ikke har lykkes med dette arbeidet. Vi beklager sterkt den uheldige situasjonen som har oppstått som en følge av dette for våre ansatte, kunder og leverandører, skriver Solheim.(Vilkår)

Elektronikk Spaceworld Soundgarden
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.