Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Frankrikes president Emmanuel Macron og Tysklands forbundskansler Angela Merkel. EU vedtar straffetoll mot USA, ifølge kilder. Foto: LUDOVIC MARIN/NTB Scanpix
Frankrikes president Emmanuel Macron og Tysklands forbundskansler Angela Merkel. EU vedtar straffetoll mot USA, ifølge kilder. Foto: LUDOVIC MARIN/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Kilder: EU vedtar straffetoll mot USA

EU-landene har enstemmig vedtatt å innføre gjengjeldelsestoll mot USA, ifølge kilder.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Tollen som EU-landene stiller seg bak, vil være på 25 prosent og rettes mot utvalgte amerikanske produkter. Tollen vil ramme amerikansk eksport til en verdi på opptil 2,8 milliarder euro. Verdenshandelsorganisasjon (WTO) er orientert om beslutningen.

– Medlemslandene har i dag enstemmig gitt sin støtte til EU-kommisjonens plan om å innføre tiltak for å utjevne ubalansen som USAs toll på stål og aluminium medfører, sier en kilde i EU-kommisjonen til NTB.

Vedkommende legger til at tollen blir innført i løpet av «de kommende dagene», men andre kilder opplyser at innføringen vil skje først i begynnelsen av juli.

Vedtaket er ennå ikke offentlig kunngjort.

Vil ramme ikoniske amerikanske produkter

EUs toll mot USA vil ramme ikoniske amerikanske produkter som Harley Davidson-motorsykler, Levis-bukser og whisky.

Listen ble utformet allerede i mars da Trump kunngjorde at han ville innføre toll på 25 prosent på import av europeisk stål og 10 prosent på europeisk aluminium. Trumps toll rammer også import av stål og aluminium fra Canada og Mexico. USAs to naboland har også varslet toll for å ramme amerikanske produkter som gjengjeldelsestiltak.

IMF advarer Trump

Det internasjonale pengefondet (IMF) advarer torsdag Trump i å føre en aggressiv handelspolitikk, ifølge nyhetsbyrået AFP. IMF viser til at det å innføre toll og ekspansive skattekutt i en tid der amerikansk økonomi er voksende kan være en risiko for hele verdensøkonomien.

IMF mener USAs toll vil skade verdensøkonomiens vekst og at det vil føre til at flere land gjengjelder med lignende innføringer.

– USA og dets handelspartnere bør jobbe konstruktivt sammen for å redusere handelsbarrièrer og løse handels- og investeringsuenigheter uten å bruke toll, mener IMF. (Vilkår)

Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.