Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Konsernsjef Rune Bjerke i DNB. Foto: Fredrik Bjerknes
Konsernsjef Rune Bjerke i DNB. Foto: Fredrik Bjerknes les mer

Finans

Finansdepartementet sier ja til Vipps-fusjon: Blir Nordens største

Fusjonen mellom BankID Norge, BankAxept og Vipps er godkjent av Finansdepartementet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Saken oppdateres.

Fusjonen mellom BankID Norge, BankAxept og Vipps er godkjent av Finansdepartementet, opplyser Vipps i en pressemelding.

Dermed blir selskapet den største aktøren i Norden innen betaling og identifisering.

− Hver for seg har selskapene levert markedsledende tjenester, sammen skal vi levere enkle brukeropplevelser i verdensklasse, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

Tre blir til ett

Vipps

Tjeneste for mobilbetaling skapt av DNB i 2015, og siden skilt ut som eget selskap. Tilbyr vennebetaling, regningsbetaling og betaling i butikk uten betalingskort. Har 2,7 millioner brukere i Norge.

Bankaxept

Eid av de norske bankene og utvikler systemene som kreves for at man kan bruke debetkort i butikker, minibanker og nettbutikker. BankAxepts infrastruktur gjør det raskt og rimelig å betale, og ta imot betaling, med kort på tvers av banker.

BankID

En digital id-løsning som gjør at man kan være sikker på at den som betaler er rettmessig eier av kontoen eller betalingskortet. Brukes også som id-løsning for offentlige tjenester, nettbank, forsikringsselskaper og lignende.

Vis mer

I forrige uke ble det kjent at Finanstilsynet anbefalte departementet å godkjenne fusjonen. I slutten av april ble fusjonen godkjent av Konkurransetilsynet.

Samarbeidet mellom norske banker sikrer et nasjonalt alternativ som står sterkt når konkurransen innen betaling og identifisering blir internasjonal, heter det i meldingen.

Vil fjerne brukernavn og passord

− Høy fart er et premiss for å lykkes, og vi tråkket på gasspedalen idet lyset ble grønt. Nå kan vi levere de beste løsningene til brukere, kunder og partnere enda raskere, bedre og mer kostnadseffektivt enn vi har gjort hver for oss, sier Rune Garborg.

Sammen blir BankID Norge, Bankaxept og Vipps Nordens største aktør innen betaling og identifisering.

− Vi skal forenkle for brukerne ved å fjerne både papirfakturaen og behovet for kortnummer og utløpsdato ved netthandel. Brukernavn og passord skal være borte om to år. Det gjør vi ved å samle kompetansen, teknologien og innovasjonskraften som finnes i de tre selskapene, sier Garborg.

Internasjonale planer

Ifølge Vipps vil dette bety at nordmenn for tilgang til løsninger for betaling og identifisering som er verdensledende. Selskapet har i tillegg internasjonale planer, fremgår det.

− Vi skal både samarbeide og konkurrere med internasjonale aktører. Det vil være til nytte for norske forbrukere som får tilgang til de beste og enkleste løsningene, sier Garborg.(Vilkår)

Vipps BankID BankAxept Fusjon Mobilbetaling Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.