Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Gründer Øivind Tidemandsen har aldri gått med overskudd med sitt selskap Home & Cottage, men fjorårets regnskap viser at selskapet er på vei oppover. Her er Tidemandsen fotografert i Home & Cottages lokaler på CC Vest. Foto: Thomas T. Kleiven
Gründer Øivind Tidemandsen har aldri gått med overskudd med sitt selskap Home & Cottage, men fjorårets regnskap viser at selskapet er på vei oppover. Her er Tidemandsen fotografert i Home & Cottages lokaler på CC Vest. Foto: Thomas T. Kleiven les mer

Finans

136 millioner forsvant på ni år - nærmer seg overskudd

Øivind Tidemandsens interiørkjede har aldri gått med overskudd. I fjor ble det rekordlavt underskudd.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Rustikke møbler og peiskos har vært alt annet enn god butikk for XXL-gründer Øivind Tidemandsen og de andre eierne.

Interiørkjeden Home & Cottage as hadde store ambisjoner for sine møbel- og interiørbutikker i større byer i Norge. Så langt har det vært en underskuddsaffære for eierne.

Øivind Tidemandsen eier kjeden sammen med møbelfamilien Tvedt fra Stavanger. Kjeden åpnet dørene i 2009 og har 16 egeneide butikker i tillegg til en nettbutikk. I løpet av disse årene har selskapet et samlet underskudd på 136 millioner kroner.

Øivind Tidemandsen valgte etterhvert å ta styringen i det tapstyngede selskapet.

– Det går jevnt og trutt fremover. I 2015 og 2016 var det en spesiell valutasituasjon og marginen ble lavere enn vi hadde håpet på, sa Tidemandsen da han ble intervjuet av Dagens Næringsliv for et år siden

Og han fikk rett, selskapet har hatt det laveste underskuddet siden oppstart i 2009.

Mindre i minus

Nå peker pilene oppover for selskapet. Årsregnskapet fra 2017 viser at selskapet har et ordinært resultat før skatt på minus 4,7 millioner kroner. Året før så det enda verre ut for selskapet, som da hadde et resultat før skatt på minus 11,5 millioner kroner.

Home&Cottage, årsresultat 2017 (i MNOK) 2017 2016 Endring
Omsetning 326,3 285,6 14,3%
Driftsresultat (ebit) -3,6 -10,8 -%
Resultat før skatt -4,7 -11,5 -%

Jobber gratis

Fjorårets Home & Cottage-regnskap viste at inntektene økte med 14 prosent, fra 285,6 millioner året i forveien til 326,3 millioner kroner.

Tidemandsen, som har bygget opp milliardverdier i XXL, tok ikke ut lønn fra Home & Cottage i fjor.(Vilkår)

Økonomi interiør Regnskap Øivind Tidemandsen Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.