Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Senatet i USA påførte president Donald Trump et nederlag natt til tirsdag da det annullerte regjeringens avtale med det kinesiske teleselskapet ZTE. Foto: Jason Lee/Reuters/NTB Scanpix
Senatet i USA påførte president Donald Trump et nederlag natt til tirsdag da det annullerte regjeringens avtale med det kinesiske teleselskapet ZTE. Foto: Jason Lee/Reuters/NTB Scanpix les mer

Teknologi

Senatet annullerte Trumps avtale med kinesiske ZTE

Senatet gikk mandag mot president Donald Trump og annullerte regjeringens avtale med det kinesiske teleselskapet ZTE.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Senatet stemte over forslaget mandag, som fikk 85 mot 10 stemmer. Vedtaket er stikk i strid med avtalen Trump inngikk med kineserne tidligere denne måneden om å lette på sanksjoner, mot en bot på over 1 milliard dollar.

Avtalen ble inngått etter at handelsdepartementet i april la ned forbud mot at ZTE importerte amerikanske komponenter i sju år, etter å ha konkludert med at selskapet hadde ført amerikanske myndigheter bak lyset etter å ha inngått forlik om sanksjonsbrudd.

Raste på børsen

Men Senatet har nå annullert avtalen og foreslår et forbud mot kjøp av produkter og tjenester fra selskapet. Forslaget går nå videre til Representantenes hus for godkjenning.

ZTE er avhengig av amerikanske komponenter, og et slikt forbud rammer også de amerikanske leverandørene.

Etter at nyheten ble kjent, raste ZTEs aksjer på Hongkong-børsen over 20 prosent i åpningsminuttene tirsdag.(Vilkår)

ZTE Representantenes hus Donald Trump Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.