Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
McKinsey & Companys Norge-sjef Martin Bech Holte tjener flere konsulentpenger og en større andel har de siste årene kommet fra offentlige kunder. Foto: Mikaela Berg
McKinsey & Companys Norge-sjef Martin Bech Holte tjener flere konsulentpenger og en større andel har de siste årene kommet fra offentlige kunder. Foto: Mikaela Berg les mer

Finans

30 prosent vekst for McKinsey i Norge

Konsulentgiganten McKinsey & Co økte omsetningen med 30 prosent i Norge i fjor og satser mer på det offentlige.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Hva har Equinor, Nav, Forsvaret og Finansdepartementet til felles når de leier inn ekspertise på ledelse og strategi?

Alle har hyret inn godt betalte konsulenter fra den amerikanske konsulentgiganten McKinsey de siste årene. I vår skrev DN at Finansdepartementet har gitt konsulentene i oppgave å utrede en viktig del av Oljefondets investeringsstrategi. Nav brukte rundt 300 millioner kroner på McKinsey-konsulenter i perioden fra 2014 til 2018. Og den best betalte McKinsey-partneren i Norge gjennom mange år, oljeeksperten Tore Myholt, har hatt en viktig kunde i Statoil, selskapet som i dag bærer navnet Equinor.

De fleste store bedriftene i Norge og utlandet har antagelig hatt McKinsey-konsulenter innom dørene.

Økte 30 prosent

I fjor økte omsetningen til McKinsey i Norge med 30 prosent til nær 690 millioner kroner. Det er den høyeste registrerte omsetningen for den norske avdelingen noensinne. En stor del av omsetningen er intern fakturering mellom ulike avdelinger i McKinsey, men om man ser på omsetningen for kunder i Norge isolert, så økte det fra 329 til 495 millioner kroner i fjor. Det er en økning på 50 prosent.

Administrerende direktør Martin Bech Holte (38) er taus om utviklingen i fjor:

«Har dessverre ingen kommentarer utover at vi er tilfreds med 2017. Håper du får en fin sommer», skriver Holte i en tekstmelding.

Ifølge årsrapporten fikk Holte en lønn på nær seks millioner kroner i fjor, opp rundt én million kroner fra året før.

I tillegg kommer bonusen Holte får som partner i konsulentselskapet. Denne fremgår ikke av regnskapet, og er heller ikke basert på resultatmål eller andre forholdstall i det norske regnskapet, fremgår det.

McKinsey har de senere år satset mer på kunder i det offentlige.

Godt tilfreds

Om veksten i fjor, skriver selskapet:

«Stadig sterk og økende rekrutteringsstyrke og godt tilfang av spennende oppgaver for både nye og eksisterende oppdragsgivere, gjør at vi er godt tilfreds med 2017 og har grunnlag for fortsatt god utvikling.»

I fjor hadde den norske avdelingen 106 ansatte, og det er det samme som året før.

Den norske avdelingen tjente 32 millioner kroner før skatt og betalte nær ni millioner kroner i skatt i fjor. Årene før betalte det lite eller ingen skatt.

I mars i år ble det kjent at McKinsey har hyret tidligere statssekretær Tore Vamraak i Finansdepartementet som ny juniorpartner. Vamraak begynner i løpet av juli.(Vilkår)

McKinsey & Co Inc. Norway, årsresultat 2017 (i MNOK) 2017 2016 Endring
Omsetning 689 534 29 %
Driftsresultat (ebit) 32 3 966,7 %
Resultat før skatt 32 3 966,7 %
Finansdepartementet Equinor Oljefondet Martin Bech Holte McKinsey & Company Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.