Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Christian Tybring-Gjedde (Frp) sier nå at det er flere likhetstegn mellom Frp og Sverigedemokraterna, og mener partiet ikke er det samme i dag som da det ble stiftet. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix
Christian Tybring-Gjedde (Frp) sier nå at det er flere likhetstegn mellom Frp og Sverigedemokraterna, og mener partiet ikke er det samme i dag som da det ble stiftet. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix les mer

Politikk

Frp-ere vil samarbeide med Sverigedemokraterna

Christian Tybring-Gjedde og Per-Willy Amundsen i Frp er åpne for samarbeid med Sverigedemokraterna. Tybring-Gjedde mener det er mange likheter mellom partiene.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Det er ingen tvil om at vi begge ønsker en restriktiv innvandringspolitikk. De ønsker å bevare svensk kultur og fellesskap, på samme måte som vi ønsker å bevare den norske nasjonalstaten, sier Tybring-Gjedde til NRK.

Partitopper i Fremskrittspartiet har tidligere tatt tydelig avstand til det høyrepopulistiske og innvandringskritiske partiet Sverigedemokraterna. Partileder Siv Jensen kalte partiets oppslutning under det svenske riksdagsvalget i 2014 for et sykdomstegn, og sa samme år at partiet var stiftet som et rent fremmedfiendtlig parti.

Ser flere likhetstegn

Tybring-Gjedde sier nå at det er flere likhetstegn mellom Frp og Sverigedemokraterna, og mener partiet ikke er det samme i dag som da det ble stiftet.

– Alle partier har ulik bakgrunn. Det vi forholder oss til er det partiet er i dag. I dag er ikke Sverigedemokraterna et rasistisk parti, sier han.

Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen har også uttrykt et ønske om samarbeid. Han bekrefter overfor NRK at han støtter Tybring-Gjedde.

Helge André Njåstad, parlamentariske nestleder i Frp, sier imidlertid at et samarbeid med Sverigedemokraterna ikke er tema per dags dato.(Vilkår)

Fremskrittspartiet Sverigedemokraterna Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.