Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
DNB Markets-sjef Ottar Ertzeid. Tallene er langt under resultatkravet på én milliard kroner. Foto: Javier Auris
DNB Markets-sjef Ottar Ertzeid. Tallene er langt under resultatkravet på én milliard kroner. Foto: Javier Auris les mer

DNB

Skivebom på DNB Markets' milliardkrav

Meglerhuset DNB Markets leverte et resultat før skatt på 710 millioner kroner. Det betyr at meglerhuset ikke var i nærheten av å oppfylle konsernsjef Rune Bjerkes resultatkrav på minst én milliard kroner.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Resultatet på 710 millioner er ned med 32 prosent fra det foregående kvartalet, da meglerhuset oppnådde et resultat før skatt på 1,05 milliarder kroner. Dermed lykkes DNB Markets-sjef Ottar Ertzeid ikke å oppfylle sin konsernsjef, Rune Bjerkes, krav på én milliard før skatt på bunnlinjen, slik meglerhuset gjorde i første kvartal.

DNB Markets

DNB Markets er meglerhusdelen av DNB. DNB Markets tilbyr investeringsbanktjenester og diverse finansprodukter for kapitalmarkedene. Meglerhuset er lokalisert i 11 steder i Norge og 6 internasjonale kontorer. Selskapet har rundt 700 ansatte.

Vis mer

Sist gang DNB-Markets ikke innfridde resultatkravet var fjerde kvartal i fjor, noe som skuffet Bjerke.

– Ottar bommet på målet i fjerde kvartal med nesten 60 millioner kroner. Men for hele året er han godt innenfor. Så derfor: «You are fine», sa Bjerke etter kvartalstallspresentasjonen for fjerde kvartal i fjor.

For 2017 hadde DNB Markets et samlet resultat før skatt og utlånstap på på 4,08 milliarder kroner. Men første halvår i 2018 har DNB Markets et samlet resultat på under 1,8 milliarder, noe som betyr at resultatkravet ikke er oppfylt samlet for 2018.

Viktig pådriver

Meglerhuset DNB Markets er en svært viktig pådriver for DNB-konsernets resultat og omsetning. DNB Marktets resultat utgjorde i årets første kvartal rundt 15 prosent av DNBs totale resultat, som da endte på sterke 7,1 milliarder kroner.

For andre kvartal i år leverte DNB-konsernet sterke tall, og hadde et resultat før skatt på 7,6 milliarder kroner. DNB Markets utgjør under ti prosent av dette i andre kvartal.

DNB Markets oppnådde i andre kvartal en omsetning i underkant av 1,5 milliarder kroner, ned fra drøyt 1,8 milliarder kroner første kvartal. Etterskatt-resultatet endte på 540 millioner kroner, som er 255 millioner svakere enn i det foregående kvartalet.

Ertzeid tjener mer enn Bjerke

Samtidig som at Bjerke stiller høye krav, kompenserer han også sjefene sine godt for forventningene sine. DN har tidligere skrevet DNB Markets-sjef Ottar Ertzeid fikk i 2017 totale godtgjørelser på 13,5 millioner kroner fra DNB. Over de siste årene har meglerhus-sjefen tjent over 100 millioner kroner. Det er godt over konsernsjef Bjerke som over den samme perioden har mottatt rundt 60 millioner kroner.(Vilkår)

DNB Markets, resultat per 2. kvartal (i MNOK) 2018 2017 Endring
Omsetning 1466 1639 -10,6%
Driftsresultat (ebit) 710 894 -20,6%
Resultat før skatt 710 894 -20,6%

DNB ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Ottar Ertzeid DNB Markets Rune Bjerke DNB
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.