Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

En tidligere ansatt hos det multinasjonale teknologiselskapet Apple ble 10. juli siktet for å ha stjålet konfidensiell informasjon om Apples prosjekt med selvkjørende biler. Det skal han ha gjort dager før han sluttet i jobben for å gå over til det kinesiske bilselskapet Xmotors. Foto: Emmanuel Dunad/AFP Photo
En tidligere ansatt hos det multinasjonale teknologiselskapet Apple ble 10. juli siktet for å ha stjålet konfidensiell informasjon om Apples prosjekt med selvkjørende biler. Det skal han ha gjort dager før han sluttet i jobben for å gå over til det kinesiske bilselskapet Xmotors. Foto: Emmanuel Dunad/AFP Photo les mer

Teknologi

Apple-ansatt arrestert for å ha stjålet hemmelige planer om selvkjørende biler

En eks-ansatt hos teknologiselskapet Apple er blitt arrestert, siktet for å ha stjålet selskapets hemmelige dokumenter om selvkjørende biler til et kinesisk bilselskap.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Tidligere Apple-ansatt, Xiaolang Zhang, hadde booket et fly til Kina i siste øyeblikk, da han ble arrestert av FBI på flyplassen San Jose International.

Den nå anholdte ansatte, Xiolang Zhang, skal ifølge USA Today ha jobbet med selskapets planer om å utvikle selvkjørende biler. Etter å ha arbeidet for det amerikanske selskapet en stund, fortalte Zhang at han ønsket å starte i det kinesiske bilselskapet Xmotors.

Undersøkelsene Apple har gjort viser at deres tidligere ansatt lastet ned konfidensielle teknologiske dokumenter om prototyper av selvkjørende biler. Dokumentene skal også ha blitt lastet ned på hans kones datamaskin.

– Vi tar konfidensialitet og beskyttelse av vår intellektuelle eiendom veldig seriøst. Vi samarbeider med myndighetene på dette området, og vil gjøre alt som står i vår makt for at dette individet, og andre individer blir holdt ansvarlige for sine handlinger, sier selskapet i en kommentar til USA Today.

Xmotors sier de ikke har mottatt forretningshemmeligheter om Apple fra Zhang. Selskapets talsperson Isabel Jiang sier til Bloomberg at de tar beskyttelsen av intellektuell eiendom seriøst, og følger lovene for begge land.

Om lag 5000 ansatte av Apples 135.000 fulltidsansatte jobber med utviklingen av selvkjørende biler, bare halvparten har tilgang til selskapets konfidensielle informasjon, skriver Bloomberg.(Vilkår)

Apple Bil Selvkjørende biler Kina USA Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.