Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Celina Midelfart gjorde i 2017 sitt beste resultat noensinne, og på ti år har hun nå tjent til sammen 540 millioner kroner. Foto: Fredrik Ekren
Celina Midelfart gjorde i 2017 sitt beste resultat noensinne, og på ti år har hun nå tjent til sammen 540 millioner kroner. Foto: Fredrik Ekren les mer

Finans

Celina Midelfart tjente 170 mill. i fjor: – Jeg er strålende fornøyd

Celina Midelfart doblet investeringene i aksjemarkedet. Det har hun fått godt betalt for.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Den yngste av de to Midelfart-søstrene, Celina (45), tjente gjennom sitt eget heleide investeringsselskap Midelfart Capital 170 millioner kroner i fjor.

Det er det høyeste resultatet Midelfart noensinne har levert, og på ti år har hun nå tjent til sammen 540 millioner kroner.

– Jeg er strålende fornøyd, skriver Midelfart i en epost til DN.

Satt dobbelt så mye i aksjer

Det nylig fremlagte konsernregnskapet viser at Midelfart har satt stadig mer av pengene sine i aksjer. Ved utgangen av fjoråret hadde hun aksjer for 550 millioner kroner. Det er over en dobling fra året før da hun holdt aksjer for 222 millioner kroner.

Noe penger har hun likevel i banken, men mindre enn hun hadde i 2016. Ved utgangen av året hadde Midelfart 82 millioner kroner plassert i banken.

Celina Midelfart

Alder: 45

Stilling: Styreleder i Midelfart Holding as og eneaksjonær i investeringsselskapet Midelfart Capital.

Bakgrunn: I en alder av 27 år tok Celina Midelfart over formuen etter sin avdøde far Finn-Erik Midelfart, sammen med søsteren Hermine. I sine yngre år ble hun rangert blant Norges ti beste tennisspillere, men hun satset aldri for fullt på idretten. I stedet tok hun utdannelse ved London School of Economics og Stern School of Business. – Langt på vei tok jeg økonomiutdannelse for å glede min far. Selv hadde jeg mest lyst til å studere jus, har Midelfart uttalt i et av sine få intervjuer. Hun bor nå i London med Tor Olav Trøim.

Vis mer

Slik har Midelfart tjent pengene sine:

  • Urealisert gevinst i aksjer: 103 millioner kroner.
  • Gevinst ved salg av aksjer: 32 millioner kroner.
  • Aksjeutbytter: 13 millioner kroner.
  • Valutagevinster: syv millioner kroner.
  • Renteinntekter fra obligasjoner: 700.000 kroner.

Tallene er oppført etter skatt.

Storspiller på børs

Ifølge Midelfart er det riggselskapet Borr Drilling og Storebrand som bidro mest til fjorårets resultat.

– Også forbrukslånsbanken vår, Avida, har hatt en solid utvikling, dog bokført til kost i regnskapet. Vi har fått et sterkt ledelsesteam på plass, og spesielt SMB-markedet tror jeg har et spennende potensial fremover, skriver hun.

«SMB» står for små og mellomstore bedrifter.

I DNs aksjonæroversikt ser man at Midelfart hadde poster i Borr gjennom Midelfart Capital, datterselskapet Vami as og Midelfart Holding som hun eier sammen med søsteren Hermine Midelfart. Til sammen var postene verd 280 millioner kroner.

Blant andre store investeringer er interiørkjeden Kid, Cxense, XXL, Solon Eiendom, Komplett Bank og Sbanken.

Midelfart eier også hudpleieklinikken Face It.

Om 2018 har hun dette å si:

– Året så langt er positivt, og kapital er fullt sysselsatt, sier Midelfart.

Ut av Storebrand

Ved utgangen av året satt Midelfart og mannen Tor Olav Trøim på hver sin store post i Storebrand. I februar i år solgte paret seg helt ut med en samlet gevinst på 509 millioner kroner.

Midelfart og Trøim gikk inn i Storebrand våren 2015 da andre snudde ryggen til. Siden den gang har Storebrand-aksjen over doblet seg. I løpet av årene i Storebrand har Trøim og Midelfart både fått fett betalt i utbytter og bygget seg opp en vanvittig papirgevinst.

Gevinstene fra Storebrand investeres trolig videre i Borr, tørrbulkrederiet 2020 Bulkers og Avida, som Midelfart og Trøim sammen har bygget opp.

– Gitt vårt opportunistiske syn på mulighetene innen disse selskapene var det naturlig å gjøre en rokering av kapitalen, skrev paret i en epost til DN etter salget i Storebrand. (Vilkår)

Celina Midelfart Midelfart Capital Storebrand Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.