Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Kjetil Myrlid Aasen har tjent seg rik på investeringer i aksjemarkedet og løsninger for legekontorer. Foto: Paul S. Amundsen
Kjetil Myrlid Aasen har tjent seg rik på investeringer i aksjemarkedet og løsninger for legekontorer. Foto: Paul S. Amundsen les mer

Finans

Satte 220 millioner i banken

Statistiker Kjetil Aasen tjente over en halv milliard i fjor, lånte bort halvparten og satte «resten» i banken.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Kjetil Myrlid Aasen fra Nordfjord i Sogn og Fjordane har i det stille bygget seg opp en anselig formue ved å bruke sin bakgrunn som statistiker på å investere i børs og unoterte selskaper.

I fjor skrev DN om at Aasen realiserte 619 millioner kroner da han solgte seg ut av Melin Medical, gasellevinneren som leverer betalingsterminaler til norske legekontorer.

Nå har Myrlid levert fjorårets regnskap for Myrlid as der han tjente 590 millioner kroner.

Låner ut og tar ut kjempeutbytte

– Jeg ser helt enkelt på aksjemarkedet som odds og tilhørende sannsynligheter, sa Myrlid til DN i fjor, som har en mastergrad i statistikk fra Bergen.

Kjetil Aasen (42)

  • Vokste opp i et aktivt sjakkmiljø på Sandane i Nordfjord der «alle» spilte sjakk i oppveksten. Høsten han fylte 19 år, flyttet han til Bergen og begynte å studere ved universitetet. Fem år senere ble han uteksaminert med en mastergrad i statistikk.
  • Etter studiene jobbet Aasen blant annet i Vital Forsikring før han begynte på en doktorgrad i statistikk. Denne hoppet han etter hvert av og begynte for seg selv med å levere statistiske modeller og analyser til blant annet spillindustrien, før han gikk gradvis over i investeringer.
  • I 2011 gikk han inn i Melin Medical, men solgte seg seks år senere helt ut av selskapet og realiserte 619 millioner kroner. Har det siste året satt gradvis mer penger i norske farmasiselskaper notert på Oslo Børs. Ble i 2013 administrerende direktør i spillselskapet Nio Innovation Group som siden ble kjøpt opp av GIG. Han fortsatte som sjef frem til 2015, men er fortsatt aksjonær i selskapet med aksjer for flere millioner kroner.
  • Fortsatt en aktiv sjakkspiller og har startet en sjakklubb i Hylkje i Bergen. I juni investerte han 20 millioner kroner i sjakk-app-selskapet Play Magnus. Han er også med på eiersiden i fotballklubben Start.
Vis mer

Regnskapet tyder på at oddsen for gullkantet avkastning på børsen er for høy. Myrlid har nemlig satt 220 millioner kroner rett i banken, mens kun 84 millioner kroner er investert i aksjemarkedet.

300 millioner kroner er tilbakeført til Melin gjennom et lån, mens rundt 58 millioner kroner er lånt ut til tilknyttede selskaper.

Selv tok statistikeren fra Nordfjord ut 35 millioner kroner i utbytte i fjor.

Tatt over fotballklubb

Ut ifra DNs beregninger var Myrlid god for 830 millioner kroner i fjor.

Han har i en årrekke vært både aksjonær og sjef i spillselskapet Gaming Innovation Group der han fortsatt sitter på aksjer verd flere millioner kroner. Han har også sansen for farmasiselskaper og har gjennom det siste året kjøpt seg gradvis opp i selskapene PCI Biotech og Photocure der han er henholdsvis tredje og åttende største aksjonær.

Myrlid er interessert i både sjakk og fotball, og i fjor tok han og fire andre sentrale GIG-aksjonærer over fotballklubben Start i Kristiansand der de har forpliktet seg til å gå inn med totalt 40 millioner kroner over en periode på 10 år.(Vilkår)

Oslo Børs Nordfjord Kjetil Myrlid Aasen PCI Biotech Vital Forsikring Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.