Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
USAs president er glad for brevet han fikk fra Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Foto: NICHOLAS KAMM/AFP Photo
USAs president er glad for brevet han fikk fra Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Foto: NICHOLAS KAMM/AFP Photo les mer

Utenriks

Trump offentliggjør høflig brev fra Kim

Donald Trump har offentliggjort det han kaller et hyggelig brev fra Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Kim skriver at arbeidet for en ny fremtid vil bære frukter.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I brevet, datert 6. juli, viser Kim til møtet de to hadde i Singapore 12. juni. Møtet var starten på en betydningsfull reise, skriver den nordkoreanske lederen i brevet som USAs president Donald Trump har lagt ut på Twitter.

– Et svært hyggelig brev fra formann Kim i Nord-Korea. Stor fremgang blir gjort!, skriver Trump i en Twitter-melding.

Kim skriver i brevet at han er sikker på at hans egen og Trumps sterke vilje, oppriktige innsats og «unike tilnærming» vil åpne for at en ny framtid mellom Nord-Korea og USA bærer frukter.

– Jeg håper den uforanderlige tilliten og tiltroen til deg, herr president, vil bli ytterligere styrket i den fremtidige prosessen ved å iverksette praktiske handlinger, skriver Kim.

Håper på fortsatt fremgang

Kim avslutter med at han håper på fortsatt fremgang ved neste anledning de to møtes.

Utenriksminister Mike Pompeo dro til Pyongyang i forrige uke der han på et to dager langt besøk ble personlig overrakt brevet som han tok med seg hjem til Washington. Under besøket i Nord-Korea skulle Pompeo få på plass flere detaljer rundt regimets forpliktelser i arbeidet med å avskaffe atomvåpen, etter møtet mellom Kim og Trump. Det viste seg å bli vanskelig.

Pompeo insisterte etter besøket at samtalene gikk framover. Men flere medier har antydet at det ikke gikk så bra. Regimet sendte dessuten ut en skarp advarsel om at fredsprosessens framtid sto i fare på grunn av USAs mange krav.(Vilkår)

Donald Trump Kim Jong-un Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.