Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Diederik Legger, fungerende konsernsjef i Oceanteam lover at det heretter skal handle om business i Oceanteam. Foto: Paul S. Amundsen
Diederik Legger, fungerende konsernsjef i Oceanteam lover at det heretter skal handle om business i Oceanteam. Foto: Paul S. Amundsen les mer

Oljeservice

– Vi trenger bare en eller to dealer for at verden skal se helt annerledes ut

Heretter skal det handle om business, lover Oceanteam-sjefen etter å ha fått overveldende oppslutning på generalforsamling torsdag.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Forskjellsbehandling av aksjonærer, fiendtlig kupp og skjult samarbeid mellom obligasjonseiere. Anklagene haglet fra tidligere storaksjonær i Oceanteam før generalforsamlingen i Bergen torsdag.

DN skrev onsdag om den nederlandske advokaten Gijs Kuijper som klaget inn oljeserviceselskapet til både Finanstilsynet og Oslo Børs og ba om granskning på vegne av sine klient Naktovia Holding, tidligere storaksjonær i Oceanteam, i forkant av generalforsamlingen.

Selskapet står registrert på Alex Oostendorp, som skal være en nær bekjent av tidligere styreleder Hessel Halbesma, som ble kastet ut av selskapet i april, da obligasjonseierne gjorde om 50 millioner dollar i gjeld og tok over det kriserammede selskapet. Sammen med sin sønn har Halbesma styrt selskapet i ti år, de siste par årene med utallige kriser.

Det var særlig forslaget til fullmakt til en emisjon på inntil 87 millioner kroner på en kurs på ned til halvparten av aksjens pålydende, Naktovia kritiserte.

Fikk fullmakt

På generalforsamlingen i Bergens torsdag stemte 93,5 prosent av aksjonærene for å gi styret fullmakt til å hente inn inntil 87 millioner kroner. Begrunnelsen var en mulig oppkjøpssituasjon.

Oceanteam

  • Eier og leier ut offshore service-skip.
  • Har vært gjennom en stor snuoperasjon etter at tidligere ledelse og hovedaksjonær lenge var i konflikt med aksjonærer, långivere, revisor og ansatte.
  • I mars tok obligasjonseierne over selskapet, og 95 prosent av gjelden ble gjort om til aksjer. De tidligere aksjonærene sitter igjen med fire prosent av aksjene. Selskapet ledes nå av et nytt styre og en ny konsernsjef, Diederik Legger.
  • Ble styrt av de to hovedaksjonærene, far og sønn Hessel og Haico Halbesma, frem til de ble kastet i mars.
  • Ble suspendert på Børsen 14. mars da Finanstilsynet varslet alvorlige feil i regnskapet for 2017. Handelen ble gjenopptatt mandag denne uken.
  • I august 2017 krevde nær en fjerdedel av aksjonærene granskning og fikk medhold i Gulating lagmannsrett før påske. Granskningen pågår med sikte på å finne ut om de tidligere hovedaksjonærene beriket seg på bekostning av selskapet.
  • Revisjonsselskapet RSM kom på plass som revisor i april etter at KPMG trakk seg i november.
Vis mer

– Det ble en stille og rolig dag i Bergen, det meste ble godkjent med over 90 prosent av stemmene, sier Diedrik Legger, fungerende konsernsjef i Oceanteam. Mandag denne uken kom Oceanteam-aksjen igjen på Børs etter å ha vært suspendert i nesten fire måneder.

Nå blir det business

– Heretter skal det handle om business i Oceanteam. Vi skal se om vi får gjort noe morsomt for aksjonærene. Det har de fortjent etter mange års nedtur. Vi har ingen oppkjøp i sikte, men vi trenger bare en eller to dealer for at verden skal se helt annerledes ut, sier Legger. Selv har han kontrakt i selskapet til over sommeren, og kan ikke si om han blir værende eller ikke.

Advokat Gijs Kuijper hadde ikke fått snakket med sin klient etter generalforsamlingen og ville derfor ikke kommentere utfallet.(Vilkår)

Oceanteam Hessel Halbesma Diedrik Legger Oslo Børs Oljeservice
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.