Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
EU-president Donald Tusk ber USA, Russland og Kina om å forhindre en ødeleggende handelskrig. Foto: Aris Oikonomou/AFP/NTB Scanpix
EU-president Donald Tusk ber USA, Russland og Kina om å forhindre en ødeleggende handelskrig. Foto: Aris Oikonomou/AFP/NTB Scanpix les mer

Utenriks

EU ber USA, Kina og Russland forhindre handelskonflikt og kaos

EUs president Donald Tusk ber USA, Kina og Russland jobbe sammen for å kjøle ned handelskonflikter og forhindre en opphetet situasjon for verdenshandelen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Det er Europa og Kinas, men også Amerika og Russlands, felles plikt å ikke ødelegge, men å forbedre verdenshandelen, ikke å starte handelskriger som er blitt til overopphetede konflikter så ofte i vår historie, sa Donald Tusk fra talerstolen, da han åpnet den årlige handelskonferansen mellom EU og Kina mandag.

– Fortsatt tid

– Det er fortsatt tid til å forhindre konflikt og kaos, fortsatte EU-presidenten i Beijing.

Tusk møter Kinas statsminister Li Keqiang til toppmøte mandag.

Han advarer om at handelskrig tidligere har endt i voldelige konfrontasjoner.

Uttalelsen kommer i forkant av toppmøtet mellom USAs og Russlands presidenter, Donald Trump og Vladimir Putin, i Helsingfors.(Vilkår)

Donald Tusk Kina EU Donald Trump Russland Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.