Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
USAs president Donald Trump skal blant annet diskutere toll når han møter EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker i Washington onsdag. Foto: Carlos Barria/Reuters/NTB Scanpix
USAs president Donald Trump skal blant annet diskutere toll når han møter EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker i Washington onsdag. Foto: Carlos Barria/Reuters/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Trump vil be EU droppe alt av toll, blokader og subsidier

USAs president Donald Trump sier han onsdag vil foreslå for EU at begge parter stanser ekstratoller, blokader og subsidier.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– EU kommer på besøk til Washington i morgen for å forhandle om en handelsavtale. Jeg har en idé til dem. Både USA og EU dropper alle toller, blokader og subsidier! Da ville man endelig kunne kalle det et fritt marked og rettferdig handel! Håper de gjør det, vi er klare – men det kommer ikke til å skje, skriver presidenten på Twitter.

Anstrengt forhold

Onsdag ankommer EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker Washington.

Planen er at han skal forsøke å overtale Trump til å la være å innføre ekstratoll på biler og bildeler fra europeiske land.

Forholdet mellom EU og USA har vært anstrengt siden Trump i vår innførte ekstratoll på import av aluminium og stål. EU har svart med å øke tollen på en rekke industri- og forbruksvarer fra USA.(Vilkår)

Donald Trump Straffetoll EU Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.