Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Goldman Sachs tror verdien av bitcoin aldri kommer tilbake til gamle høyder. Foto: Dado Ruvic/Reuters/NTB Scanpix
Goldman Sachs tror verdien av bitcoin aldri kommer tilbake til gamle høyder. Foto: Dado Ruvic/Reuters/NTB Scanpix les mer

Teknologi

Goldman Sachs: Bitcoin kommer aldri tilbake

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Meningene om bitcoin og andre kryptovalutaer er mange og sterke, og frontene mellom skeptikerne og de «frelste» er hard.

Den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs, som tidligere i år planla å starte en egen avdeling for bitcoin, er fortsatt ikke overbevist om bitcoin har noen stor fremtid.

Bankens avdeling for investeringsstrategi tror verdien av bitcoin vil fortsette å falle, og mener også at kryptovalutaen rett og slett ikke innfrir definisjonen av penger, skriver Business Insider.

Prisen på en bitcoin har stupt i overkant av 49 prosent hittil i år til i underkant av 7100 dollar.

– Vi forventer ytterligere verdifall i fremtiden gitt vårt syn om at disse kryptovalutaene ikke oppfyller noen av de tre tradisjonelle rollene til en valuta: de er hverken et byttemiddel, en måleenhet eller et sted for verdioppbevaring, ifølge avdelingen ledet av investeringssjef Sharmin Mossavar-Rahamani.

Tror ikke det blir noen smitteeffekt

Goldman Sachs tror ikke et videre fall for bitcoin og andre kryptovalutaer vil smitte over til andre eiendeler da verdien av alle kryptovalutaer per midten av 2018 bare utgjør 0,3 prosent av verdens bruttonasjonalprodukt.

– Faktisk tror vi at kryptovalutaer oppnår langt mer oppmerksomhet i både tradisjonelle og sosiale medier enn det som er berettiget, heter det fra Goldman Sachs-avdelingen ifølge Business Insider.

Her hjemme har det den siste tiden vært debatt rundt selskaper som leier ut datasenterkapasitet til bitcoinutvinnere, og som bare betaler en brøkdel av den ordinære elavgiften.

Svært betenkelig», mener Skatt vest, mens SV reagerer på hva partiet kaller «meningsløs» bitcoin-gavepakke, og derfor vil be regjeringen vurdere om bitcoinprodusenter fortatt skal få billig strøm.(Vilkår)

Bitcoin Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.