Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Ski- og preppeekspert Ragnvald Reed på Milsluker'n på Amfi Ullevål. Foto: Gunnar Blöndal
Ski- og preppeekspert Ragnvald Reed på Milsluker'n på Amfi Ullevål. Foto: Gunnar Blöndal les mer

Handel

– Det er for mange produkter og butikker

Sportsbutikkene sliter med å tjene penger. Milsluker'n i Oslo gikk i fjor med underskudd for aller første gang.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Mange av de uavhengige og mindre sportsutstyrskjedene slet i fjor. Selv med gode vintersportsforhold høsten og vinteren 2017, førte hard konkurranse til svakere resultater for mange. Blant sliterne er Oslo Sportslager, som endte med et underskudd på 800.000 kroner. Også MX Sport og Sykkelshop Sandnes endte i minus i fjor.

Milsluker'n Sport as

Selskapet spesialiserer seg på kajakk, sykkel, ski og løp. I fjor omsatte selskapet for 64,3 millioner kroner og ansatte for 22 årsverk. Selskapet har en nettbutikk i tillegg til en butikk på Ullevaal stadion. I fjor var første gang noensinne at selskapet gikk med underskudd. Det skyldtes store avskrivninger på varelageret, ifølge styreleder og daglig leder Christian Stabell Eriksen.

Vis mer

– Det er for mange produkter og butikker. Hvis alle aktører skal ha vekst, samtidig som at markedet ikke vokser og det kommer flere aktører på banen, så sier det seg selv at det går utover prisene, sier styreleder og daglig leder Christian Stabell Eriksen i Milsluker'n Sport.

Milsluker'n, som ligger på Ullevål stadion i Oslo og spesialiserer seg på kajakk, ski, sykkel og løping, hadde et underskudd i fjor. Det er første gang butikken går med underskudd siden den ble etablert ved årtusenskiftet.

Forventes solgt til rabattert pris

Regnskapet for fjoråret viser underskudd på fem millioner kroner etter at omsetningen steg nesten fem prosent fra 61 til 64 millioner kroner. Det skyldes at verdien av varelageret ble nedskrevet.

– Vi har gått gjennom hele varelageret og gjort en ny verdsetting ettersom det har bygget seg opp en feilaktig verdisetting over flere år, sier Eiksen.

Kvalitetssikrer varelageret

Fremover kommer selskapet til å stålsette seg på å kvalitetssikre varelageret.

– Kvalitetssikring på innkjøp blir helt essensielt fremover. Leverandørene må være veldig selektive med henhold til sin distribusjon hvis de ikke skal oppleve av merkevarene blir ødelagt av kortsiktig prisdumping, forteller Eriksen.

Ifølge Eriksen må han gi rabatter for å henge med i svingene i konkurransen. Han peker også på at hele bransjen opplever tøffere marginer.

– Hele bransjen opplever et vesentlig fall i marginer. Da er det to ting som må til for å henge med: Enten må man øke omsetningen betydelig, eller så må man redusere kostnader, sier han.

Milslukern Sport, årsresultat 2017 (i MNOK) 2017 2016 Endring
Omsetning 64,3 61,3 4,9 %
Driftsresultat (ebit) -5 2,4 -%
Resultat før skatt -5,3 2 -%

Skylder ikke på været

Det er ikke uvanlig at Sportskjedene retter skylden mot værforholdene som ikke har vært optimale. Eriksen i Milsluker'n velger ikke å anklage været.

– Det er alltid en sesong, og alltid «denne gang». Vi har hatt en kanskje for varm sommer for handel, men vi lever av at folk er utendørs, og derfor gjør vi det stort sett greit i dette været, sier han og påpeker at 2018 har vært et godt år så langt.(Vilkår)

Milsluker'n Sport Christian Stabell Eriksen Sportsbransjen Sportsutstyr Handel
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.