Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
En overetablering av restauranter i Oslo fører til langt tøffere konkurranse forteller styreleder i Concept Restaurants, Jan Ivar Sørensen. Fra venstre: Erik Tronbøl daglig leder i Concept Restaurants, Rodrigo Belda styremedlem, Jan Ivar Sørensen, styreleder. Bildet er fra 2014. Foto: Mikaela Berg
En overetablering av restauranter i Oslo fører til langt tøffere konkurranse forteller styreleder i Concept Restaurants, Jan Ivar Sørensen. Fra venstre: Erik Tronbøl daglig leder i Concept Restaurants, Rodrigo Belda styremedlem, Jan Ivar Sørensen, styreleder. Bildet er fra 2014. Foto: Mikaela Berg les mer

Finans

Får tilbud om å overta andre restauranter i mettet Oslo-marked

Hver uke får Delicatessen-eierne tilbud om å ta over restauranter. Men gründerne, som eier fem restauranter i Oslo, har nok med å klare seg selv.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Det er et veldig tøft marked. Vi tror at det har vært en overetablering i markedet, spesielt i Oslo-området. Og markedet blir enda tøffere de kommende tre–fire årene. Vi kommer til å se avskallingen av en del restauranter. Det ser vi allerede. Vi får ukentlige tilbud om å ta over steder der driverne er i ferd med å gi opp, sier Jan Ivar Sørensen (55), styreleder i konsernet Concept Restaurants som eier fem ulike restauranter i Oslo.

Selskapet eier restaurantkjeden Delicatessen, som åpnet sin første tapasrestaurant på Grünerløkka i 1999. Siden har små spanske retter funnet veien ned norske ganer.

Nedtur hos alle

I tillegg til tre Delicatessen-restauranter eier selskapet også Publiko, som satser på bærekraftig mat, og peruanske Aymara. Ingen av restaurantene gjorde det bedre i 2017 enn året før. Styreleder Sørensen tror ikke det kommer til å gå særlig bedre i år.

Concept Restaurants as

Eier fem restauranter lokalisert i Oslo.

Delicatessen Aker Brygge as: Eierandel 100 prosent

Delicatessen Majorstuen as: Eierandel 76 prosent

Delicatessen Grünerløkka as: Eierandel 63,64 prosent

Aymara as: Eierandel 100 prosent

Publiko as: Eierandel 72,08 prosent

Vis mer

– Første halvår er vi ned 1,6 millioner kroner i omsetning på konsernnivå, sier Sørensen.

Han legger til at den eneste restauranten som ser ut til å gjøre det litt bedre i år enn i fjor er Aymara.

Overetablert

Man trenger ikke gå langt for å finne en restaurant i Oslo sentrum. På Grünerløkka, nedover Karl Johan og på Aker Brygge ligger restaurantene på rekke og rad.

– Det er for mye. Det er ingen vits i å bruke penger på noen satsinger. Nå må vi ta vare på de restaurantene og de ansatte vi har. Det har vært tre-fire år med voldsom etablering. Vi ser de siste nå i år, men så har det nesten stoppet opp med planlagte restauranter.

– Er du bekymret for situasjonen?

– Det er aldri hyggelig å være i et tøft marked som skal korrigere ned, men vi tror at det alltid vil være plass til noen av de gode konseptene, og vi tror våre er gode nok til å holde stand de neste årene med nedgang, sier Sørensen.

Han sier at det ikke er aktuelt å investere i nye restauranter. Nå handler det om å redusere kostnadene for å ivareta restaurantene selskapet alt sitter med.

– Vi vurderer situasjonen fortløpende, og ser hvor vi kan kutte kostnader uten at det går utover kvalitet og opplevelse. Vi er veldig varsomme med å kutte i råvarene for eksempel, sier styrelederen.

Majorstuen verst

Sørensen sier at det kan se ut som at innbyggerne på Majorstuen har snudd ryggen til de lokale restaurantene.

– Majorstuen sliter uforholdsmessig mye sammenlignet med resten. Det er en kombinasjon av høy leie, og at det virker som majorstuebefolkningen ikke lenger bruker området.

Totalt omsatte konsernet for 107, 6 millioner kroner i fjor. Resultatet før skatt ble på 1,4 millioner kroner. Det er en nedgang på 4,5 millioner kroner fra året før. (Vilkår)

Restauranter Mat Delicatessen Marked Uteliv Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.