Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Enklere Liv har vært et turbulent eventyr for styreleder Tore Thorstensen, her fra et DN-intervju i fjor. Foto: Hampus Lundgren
Enklere Liv har vært et turbulent eventyr for styreleder Tore Thorstensen, her fra et DN-intervju i fjor. Foto: Hampus Lundgren les mer

Handel

Enklere Liv håper på «møkkahøst» etter nye milliontap

– Bunnlinjen er ganske elendig, sier styreleder Tore Thorstensen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Etter noen trøblete år, viser årsregnskapet til butikkjeden Enklere Liv as at resultatet før skatt har knappet inn fra 38 millioner til 20 millioner i underskudd. Det ble følgelig ikke utdelt aksjeutbytte for fjoråret, ifølge protokollen fra generalforsamlingen.

«Selskapet har de siste årene vært i en større restruktureringsprosess, med store utskiftninger på varelager og endring av rutiner med mer. Selskapet forventer et normalt driftsår gjennom 2018», heter det i en kommentar til rapporten, som spesielt trekker frem at omsetningen har økt med ti prosent.

Enklere Liv, årsresultat 2017 (i MNOK) 2017 2016 Endring
Omsetning 249,9 227,3 9,9 %
Driftsresultat (ebit) -19,1 -33,8 -%
Resultat før skatt -20,9 -38,5 -%

Ryddejobb

De vurderer videre at den etablerte nisjen selskapet opererer vil berøres relativt sett mindre enn øvrig handel ved en «avkjøling» i økonomien.

Styreleder Tore Thorstensen fortalte DN i fjor om at det ble jobbet med å omstille Enklere Liv, blant annet etter en periode med høy risiko og «litt for høy satsing» på nye produkter. Da hadde Enklere Liv Holding, som blant annet har Stein Erik Hagen på eiersiden, tapt 154 millioner kroner på to år.

Samme selskap ga i fjor 96 millioner kroner til Enklere Liv as i konsernbidrag, ifølge sistnevntes årsregnskap. I 2017 var den innskutte egenkapitalen fire ganger høyere enn året i forveien.

Ingen unnskyldninger i 2018

Thorstensen mener selskapet er på vei fremover.

–Som du kanskje ser, er bunnlinjen ganske elendig, og det var mange ting som måtte gjøres om på i bedriften. Nå har vi satt i gang en stor kostnadsreduksjon, blant annet ved å legge ned virksomheten i Sverige, sier Thorstensen til DN om de nye tallene.

Han sier 2018 blir det første normale driftsåret, der det «ikke lenger hjelper å skylde på gamle forhold».

– Vi hadde et godt år til mai, fulgt av en dårlig sommersesong – i likhet med mange andre i samme bransje. Nå håper vi «møkkahøsten» kommer snart, så folk kommer for å varme seg i butikkene våre. Om denne sommeren fortsetter til desember, kommer vi til å få problemer, ler styrelederen.(Vilkår)

Resultater Handel
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.