Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Stadig flere «millionbyer» dukker opp i USA. Her fra en visning utenfor Los Angeles. Foto: Lucy Nicholson/Reiuters/NTB scanpix
Stadig flere «millionbyer» dukker opp i USA. Her fra en visning utenfor Los Angeles. Foto: Lucy Nicholson/Reiuters/NTB scanpix les mer

Eiendom

Stadig flere amerikanske byer pusher «milliongrensen»

Raskeste boligprisvekst i USA på fire år.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Boligpriser

Klikk på kartet for å søke på boligpriser i et område du er interessert i.

I nesten 200 amerikanske byer er nå gjennomsnittsverdien på boligene én million dollar, skiver Marketwatch. Summen tilsvarer over åtte millioner norske kroner med dagens kurs.

Ifølge en prognose fra boligmarkedsnettstedet Zillow, vil 23 nye byer føye seg inn i rekken i løpet av det neste året.

I juni hadde boligprisene i USA økt med 6,8 prosent sammenlignet med forrige junimåned, mot ekspertenes spådommer. Det er den raskeste veksten siden 2014.

Nærme finanssentrum

Av de 197 «millionbyene» som står på dagens liste, har 33 av dem havnet der i løpet av året som er gått. Antall slike byer har doblet seg over en femårsperiode, ifølge Zillow-rådgiver Aaron Terrazas. Aldri før har antallet vokst så fort.

Flere av byene ligger i nærheten av teknologi- eller finanssentrum, opplyser byrået. Syv av områdene som er ventet å krysse milliongrensen neste år er ved San Francisco, mens ytterligere fem ligger ved Los Angeles.

Sterk økonomi

Amerikansk økonomi er for øvrig inne i den raskeste veksten på fire år. I slutten av juli viste tall fra det amerikanske handelsdepartementet at den økonomiske veksten målt ved brutto nasjonalprodukt var på 4,1 prosent i andre kvartal.

Analytikerne venter at den økonomiske veksten for 2018 vil ende på rundt tre prosent, før den faller til 1,8 prosent i 2020.

– Mens vi forventer at økonomien vil holde seg sterk på kort sikt, så tror vi på en oppbremsing til neste år ettersom stimulien fra skattekuttene dabber av og høyere renter begynner å bite, sa Bricklin Dwyer, seniorøkonom for USA i BNP Paribas, til Financial Times nylig.(Vilkår)

USA Bolig Eiendom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.