Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Canadas utenriksminister Chrystia Freeland har fått en konflikt med Saudi-Arabia i fanget. Foto: Nicholas Kamm/NTB Scanpix
Canadas utenriksminister Chrystia Freeland har fått en konflikt med Saudi-Arabia i fanget. Foto: Nicholas Kamm/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Canada ber allierte om hjelp til å løse Saudi-konflikt

Canada ber allierte om hjelp til å løse konflikten med Saudi-Arabia. Saudiaraberne brøt alle diplomatiske bånd til Canada etter menneskerettighetskritikk.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Ifølge en anonym kilde innen kanadiske myndigheter, har Canada rådført seg med Sverige og Tyskland i forbindelse med konflikten.

Begge landene har tidligere løst diplomatiske konflikter med Saudi-Arabia, og kanadierne skal også ha planer om å ta kontakt med Storbritannia og De forente arabiske emirater.

Den kanadiske ambassaden i Saudi-Arabia uttrykte i forrige uke «alvorlig bekymring» over fengslingen av en rekke menneskerettsaktivister i Saudi-Arabia.

Ber om umiddelbar løslatelse

Blant dem er Nassima al-Sadah og Samar Badawi.

– Vi oppfordrer myndighetene i Saudi-Arabia til umiddelbart å løslate dem og alle andre fredelige menneskerettighetsaktivister, skrev ambassaden på Twitter.

Utviste ambassadøren

Den saudiarabiske regjeringen mener på sin side at Canada har blandet seg «i landets interne anliggender» ved å offentlig uttrykke støtte til aktivistene.

Mandag valgte Saudi-Arabia å utviste Canadas ambassadør og samtidig kalle hjem sin egen ambassadør fra Canada.

I tillegg har Saudi-Arabia lagt alle nye handelsavtaler med Canada på is.(Vilkår)

Saudi-Arabia Canada Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.