Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Fly fra det irske lavprisselskapet Ryanair sto på bakken i flere europeiske land fredag, som følge av pilotenes streik. Foto: AP/NTB Scanpix
Fly fra det irske lavprisselskapet Ryanair sto på bakken i flere europeiske land fredag, som følge av pilotenes streik. Foto: AP/NTB Scanpix les mer

Luftfart

Største streiken i Ryanairs historie: – 400 flyvninger er kansellert

Den største streiken i Ryanairs historie er i gang. 400 flyvninger er kansellert, og piloter i Sverige, Belgia, Tyskland, Irland og Nederland streiker.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Streiken kommer til å pågå frem til midnatt. Og ettersom piloter rundt om i Europa også streiker, har ikke Ryanair kunnet hente inn utenlandske piloter for de svenske, sier talsmann Martin Lindgren i Svensk Pilotförening (PF) om fredagens streik.

De kansellerte flyvningene i Europa utgjør over 15 prosent av Ryanairs 2400 planlagte flyvninger for dagen. Rundt 55.000 kunder rammes, derav 42.000 som reiser fra Tyskland.

Flyvning avlyst fra Torp

Rammede passasjerer får tilbud om ombooking eller pengene tilbake, men vil ikke bli kompensert utover det.

Markedssjef Tine Kleive Mathisen ved Torp lufthavn i Sandefjord sier at en flyvning til Hamburg klokken 16.30 er kansellert som følge av streiken.

– Alle de berørte er blitt kontaktet av Ryanair, sier Mathisen til NTB.

Uenighet om lønn

Streiken i det irske lavprisselskapet kommer som følge av misnøye blant Ryanairs piloter, som ønsker bedre betaling og arbeidsvilkår. Om de ikke får viljen sin, kan det bli snakk om nye streiker.

– Vi har ikke hørt noe fra Ryanair etter at de avlyste tirsdagens forhandlinger, men vi kommer ikke til å gi opp. Om Ryanair fortsatt ikke ønsker å prate med oss, kommer vi til å overveie nye tiltak, sier Lindgren i PF.

«Unødvendig»

Ryanair har omtalt streiken som «unødvendig» og beklaget seg overfor de berørte kundene. Da NTB tok kontakt tidligere denne uken, oppga selskapet at de ikke hadde tall på hvor mange norske kunder som ville bli rammet.

– Vi bryter ikke ned tallene på lufthavn eller marked, men alle berørte kunder er blitt kontaktet og våre kunder kan sjekke status for sitt fly på Ryanair.com, skrev Ryanairs markedsansvarlige i Skandinavia, Chris Lundshøj, i en epost til NTB.(Vilkår)

Volkswagen Polo GTI og Suzuki Swift Sport i DNs bil-duell
Disse to spreke småtassene byr på kjøreglede i bøtter og spann.
Ryanair Fly Streik Reiseliv Luftfart
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.